Nyt kulturhus i Vamdrup

Nye faciliteter til Vamdrup Bibliotek sammen med Vamdrup Kino – fælles hus for byens foreninger og borgere på vej

I slutningen af juni var vi med til at offentliggøre en meget glædelig nyhed: Der er nu fuld finansiering til ”Vores Hus”-projektet i Vamdrup. Projektet vil udvide Vamdrup Kinos nuværende lokaler og skabe et kulturelt mødested, som skal kunne benyttes af alle byens foreninger, aktører og borgere. Huset får, ud over den eksisterende biografsal, en multisal, foyer, mødelokaler og dynamiske områder til at snakke, læse, arbejde, hygge og afholde større og mindre arrangementer. 

Den endelige finansiering til projektet faldt på plads med en generøs donation på 5.735.000 kr. fra Bent O. Jørgensens Fond, som står bag Dansk Autologik A/S i Vamdrup.  Donationen er givet til foreningen bag populære lokale Vamdrup Kino. Donationen fra Bent O. Jørgensens Fond supplerer tidligere bevillinger fra Kolding Kommune på 6.625.000 kr., en donation på 600.000 kr. fra Jens Holms Biblioteksfond og 900.000 kr. opsparet af Vamdrup Kino.

Vi glæder os meget til at flytte ind i det nye hus, hvor vi får helt nye muligheder for at præsentere bibliotekets mange materialer og for at afholde arrangementer i flotte, funktionelle lokaler med elevator og nem adgang for gangbesværende og kørestolsbrugere. Vi ser meget stor værdi i samarbejdet med Vamdrup Kino, som giver mulighed for at tilbyde endnu mere kultur, dannelse og underholdning i Vamdrup.

Realiseringen af projektet falder i forlængelse af Vamdrup Kinos mangeårige arbejde for en udvidelse samt i forlængelse af biblioteks indsats ”Levende lokalområder”, som har søgt at skabe forbindelser og synergier på tværs af aktører i Vamdrup.

Byggeriet projekteres i efteråret 2021, hvorefter det bliver sendt i udbud. Det er planen at tage første spadestik i december 2021, så huset kan tages i brug af om halvandet år. Vi glæder os meget til at byde Vamdrups borgere og foreninger indenfor til at være med til at skabende et levende kulturhus for hele byen.

Her kan du læse Ugeavisens reportage fra pressemødet, hvor donationen blev offentliggjort: https://ugeavisen.dk/ugeavisenvamdrup/artikel/kinogruppen-pr%C3%A6senterede-vamdrups-kommende-kulturhus

  >> Læs mere om Projektet "Levende lokalområder"