Lytteklubber

_____________

Musik 300x300

 

På Kolding Bibliotek er der flere lytteklubber, der mødes jævnligt og sammen lytter til f.eks. jazz, klassisk musik og rock i alle afskygninger.

Alle klubberne er gratis at deltage i, og der er ingen tilmelding: Man møder bare op, gerne med et musikforslag eller to!

Her kan du se en liste over de lytteklubber, der kører p.t., men man er også velkommen til at starte sin egen lytteklub: hvis du kunne tænke dig dét, kan du læse mere om mulighederne her:

  >> Start din egen lytteklub

Og så kan du finde alle lytteklubbernes mødedage og -tidspunkter under arrangementsoversigten her på hjemmesiden.

 

Alfabetisk oversigt over lytteklubberne

__________

Jazzmusiksalon

I jazzmusiksalonen tager vi alle selv musik med: både cd'er, LP-plader eller forslag om streaming fra YouTube eller Qello Concerts.

Vi spiller og fortæller om musikken på skift – en snak på kryds og tværs om såvel kendte som mere ukendte musikere og bands.

Jazzmusiksalonen finder sted hver tredje tirsdag i Lytterummet i Bryggeriet. Alle er velkomne i salonen: Der er ingen særlige forudsætninger andet end en begejstring for jazz!

Hvis du har spørgsmål omkring jazzmusiksalonen, kan du kontakte Jørn Loldrup Larsen på: siemogloldrup@me.com.

*

Klassisk lytteklub

Koldingbibliotekernes klassiske lytteklub arbejder sammen med DR/P2 Klub Klassisk. 

Bibliotekslytteklubben er for dig der holder af klassisk musik eller vil lære lidt om den. Vi mødes typisk en gang om måneden.

Det er ofte musikværker, der er på plakaten i DR Koncerthuset, vi har på programmet til lytteklubaftenerne.

Lytteklubben er for alle: Det kræver ingen musikalske forudsætninger. Du skal blot have lyst til at lytte til musikken sammen med andre.

  >> Læs mere om DR Klub Klassisk på DRs hjemmeside

Har du spørgsmål til den klassiske lytteklub, kan du kontakte bibliotekar Iben Østergaard på: iboe@kolding.dk.

*

Lytteklubben Musik uden grænser

Musik uden grænser er en rocklytteklub, der mødes en gang om ugen, mandage fra kl. 17 til 19, i Lytterummet i Bryggeriet – dog undtaget helligdage og ferieperioder.

Klubbens fokus kan måske beskrives som en form for "musikarkæologi", hvor man graver god musik frem for hinanden – uden at man af den grund skal beskæftige sig med fortidens numre.

Per Husted Jørgensen, der er tovholder for klubben, ønsker et forum, hvor deltagerne har lyst til at bevæge sig ind i det enorme univers af musik, som man ikke lige støder på i radio, tv og mange andre steder.

Musikvalget befinder sig hovedsageligt indenfor genrerne Beat, Rock, Indie, Blues, Progressiv Rock og Artrock

Da det typisk ikke er mainstream-musik, der er på programmet, er det væsentligt, at deltagerne er indstillet på at lytte og fokusere på musikken. Det er musik, der til tider godt kan være ret krævende, men også meget givende at sætte sig ind i.
 
Man kan f.eks. lytte til The Pineapple Thief, Camel, Saybia, Mikkel Nordsø Band, Laurie Anderson, Povl Dissing, Nosound, Porcupine Tree, Steven Wilson, Anathema, Efterklang, Riverside, Lunatic Soul, Michael Landau, Bisse og meget, meget andet.

Klubben er åben for maks. 10 deltagere, så alle kan nå at præsentere et nummer pr. møde.
 
Hvis du vil høre mere om Musik uden grænser, kan du rette henvendelse til Per Husted Jørgensen på: perhjoergensen@gmail.com.

  >> Læs mere om Lytteklubben Musik uden grænser

*

Moderne jazz

Vores gruppe, Moderne jazz, er et sted, hvor vi lytter til jazzplader og cd'er, som vi hver især har valgt at præsentere for hinanden, hvor vi bagefter taler om musikken og hvad den giver os at lytte til.

Gruppen mødes hver onsdag fra 18.30 til 20.30 i Lytterummet i Bryggeriet.

De præcise regler for klubben er ikke givet på forhånd: Deltagerne formulerer selv retningslinier for afviklingen af møderne i lytteklubben i fællesskab.

Det kunne f.eks. fungere sådan, at deltagerne i Moderne jazz skiftes til at udvælge et program for møderne i lytteklubben, sådan at hver deltager får mulighed for at sammensætte en hel lyttesession og dele den musik, de ønsker, samt skabe en god, fælles diskussion af musikken på et niveau, hvor alle må og kan være med.

Hvis man gerne vil deltage og lytte, men ikke selv har mod på at sammensætte en lyttesession, er det også helt i orden: så kommer man bare og lytter!

Har du spørgsmål til Moderne jazz-lytteklubben, kan du kontakte Jørgen Stald på: jpstald@gmail.com.

  >> Læs mere om Moderne jazz-lytteklubben

*

Rockmusiksalon

I rockmusiksalonen medbringer du selv musikken på USB-pinde, smartphone/tablet/computer, plader eller CD’er. Eller man kan afspille musikken og videoer over internettet (YouTube, Qello Concerts, Spotify, mv.):  Der er storskærm og god lyd til rådighed ved afspilning.

Salonen vil således forme sig som en snak på kryds og tværs om såvel kendte som mere ukendte grupper og sange. Musikalsk kan vi i fællesskab komme ind på musikkens opbygning, div. soloer, et instruments eller sangstemmes betydning, osv.

Det sker hver torsdag fra 16 til 18 på Kolding Bibliotek, i Lytterummet i Bryggeriet – dog undtaget helligdage og ferieperioder.

For yderligere information: Kontaktperson for rocklytteklubben, Erling Vargaard Juul (vargaard@me.com).

  >> Læs mere om Rockmusiksalonen