Lytteklubber

Vil du gerne lytte og diskutere rock, jazz, klassisk eller anden musik? - Så er en lytteklub måske noget for dig

På Kolding Bibliotek er der flere lytteklubber, der mødes i Lytterummet i Bryggeriet jævnligt og sammen lytter til f.eks. jazz, klassisk musik eller rock i alle afskygninger.

Lytterummet i Bryggeriet

 

Alle klubberne er gratis at deltage i, og der er ingen tilmelding: Man møder bare op, gerne med et musikforslag eller to!

Her kan du se en liste over de lytteklubber, der kører p.t., men man er også velkommen til at starte sin egen lytteklub: hvis du kunne tænke dig dét, kan du læse mere om mulighederne her:

  >> Start din egen lytteklub

Og så kan du finde alle lytteklubbernes mødedage og -tidspunkter under arrangementsoversigten her på hjemmesiden.

 

Alfabetisk oversigt over lytteklubberne

__________

Gyldne øjeblikke – lyden af det 21. århundrede

Lytteklubben Gyldne øjeblikke vil lytte til moderne klassisk musik, altså musik der er skrevet i det 21. århundrede, primært kammer- og orkestermusik.

Klubben mødes som regel den anden tirsdag i måneden kl. 16.00-17.30 i Bryggeriets lytterum, med undtagelse af december og juli.

Hvis du vil høre mere om lytteklubben Gyldne øjeblikke, kan du kontakte bibliotekar Iben Østergaard på: iboe@kolding.dk.

  >> Læs mere om lytteklubben Gyldne øjeblikke

Klassisk lytteklub

Koldingbibliotekernes klassiske lytteklub arbejder sammen med DR/P2 Klub Klassisk. 

Bibliotekslytteklubben er for dig der holder af klassisk musik eller vil lære lidt om den. Vi mødes typisk en gang om måneden.

Det er ofte musikværker, der er på plakaten i DR Koncerthuset, vi har på programmet til lytteklubaftenerne.

Lytteklubben er for alle: Det kræver ingen musikalske forudsætninger. Du skal blot have lyst til at lytte til musikken sammen med andre.

  >> Læs mere om DR Klub Klassisk på DRs hjemmeside

Har du spørgsmål til den klassiske lytteklub, kan du kontakte bibliotekar Iben Østergaard på: iboe@kolding.dk.

*

Lytteklubben Musik uden grænser

Musik uden grænser er en rocklytteklub, der mødes en gang om ugen, mandage fra kl. 17 til 19, i Lytterummet i Bryggeriet – dog undtaget helligdage og ferieperioder.

Klubbens fokus kan måske beskrives som en form for "musikarkæologi", hvor man graver god musik frem for hinanden – uden at man af den grund skal beskæftige sig med fortidens numre.

Per Husted Jørgensen, der er tovholder for klubben, ønsker et forum, hvor deltagerne har lyst til at bevæge sig ind i det enorme univers af musik, som man ikke lige støder på i radio, tv og mange andre steder.

Musikvalget befinder sig hovedsageligt indenfor genrerne beat, rock, indie, blues, progressiv rock og art rock.

Da det typisk ikke er mainstream-musik, der er på programmet, er det væsentligt, at deltagerne er indstillet på at lytte og fokusere på musikken. Det er musik, der til tider godt kan være ret krævende, men også meget givende at sætte sig ind i.
 
Man kan f.eks. lytte til The Pineapple Thief, Camel, Saybia, Mikkel Nordsø Band, Laurie Anderson, Povl Dissing, Nosound, Porcupine Tree, Steven Wilson, Anathema, Efterklang, Riverside, Lunatic Soul, Michael Landau, Bisse og meget, meget andet.

Klubben er åben for maks. 10 deltagere, så alle kan nå at præsentere et nummer pr. møde.
 
Hvis du vil høre mere om Musik uden grænser, kan du rette henvendelse til Per Husted Jørgensen på: perhjoergensen@gmail.com.

  >> Læs mere om Lytteklubben Musik uden grænser

*

Rockmusiksalon

I rockmusiksalonen medbringer du selv musikken på USB-pinde, smartphone/tablet/computer, plader eller CD’er. Eller man kan afspille musikken og videoer over internettet (YouTube, Qello Concerts, Spotify, mv.):  Der er storskærm og god lyd til rådighed ved afspilning.

Salonen vil således forme sig som en snak på kryds og tværs om såvel kendte som mere ukendte grupper og sange. Musikalsk kan vi i fællesskab komme ind på musikkens opbygning, div. soloer, et instruments eller sangstemmes betydning, osv.

Det sker hver torsdag fra 16 til 18 på Kolding Bibliotek, i Lytterummet i Bryggeriet – dog undtaget helligdage og ferieperioder.

For yderligere information: kontaktperson for rocklytteklubben, Erling Vargaard Juul (vargaard@me.com).

  >> Læs mere om Rockmusiksalonen