Inspirationskatalog fra projekt Læselyst og læserum

08.06.23
Projekt ”Læserum og læselyst” skal undersøge og komme med anbefalinger til, hvordan bibliotekerne og skolernes pædagogiske læringscentre kan nytænkes, så de kan styrke børns læselyst. Projektet slutter nu, og inspirationskataloget er klar!

Foråret 2023 har stået i evalueringens tegn i projekt Læselyst og læserum, og vi er nu der, hvor vi er i fuld gang med at formidle resultaterne og erfaringerne fra projektet.

Inspirationskataloget, der blev præsenteret på projektets afsluttende konference, onsdag den 31. maj 2023, ligger nu klar og byder på artikler om projektet, gennemgang af de ti prototyper på læserum, som kunstnerne og designere har udviklet til projektet og interview med udvalgte designere.


Inspirationskataloget kommer desuden med 9 anbefalinger til andre, der vil arbejde med børns læselyst og udvikling af læserum.

På konferencen, der blev afholdt på Kolding Bibliotek, delte vi erfaringer og perspektiver på læselyst og læserum, præsenterede inspirationskataloget, og de 160 deltagere fik mulighed for at se og afprøve projektets 10 prototyper og snakke med de involverede børn, PLC-medarbejdere og bibliotekarer.


Dagen bød blandt andet på oplæg af forskningschef Thomas Illum Hansen, rektor Lene Tanggard m.fl. fra Designskolen Kolding, forskere ved Syddansk Universitet og samtalesalon med udvalgte projektdeltagere.

En gruppe 8. klasses elever fra Munkevængets Skole deltog i konferencen og interviewede blandt andet ph.d. og lektor Stine Reinholdt Hansen og dagens moderator Lisbet Vestergaard om børn, læsning og læselyst. Interviewene skal munde ud i en podcast om læselyst.


Se mere om projektet

  >> Hent inspirationskataloget

  >> Se programmet for konferencen

  >> Hør podcasten fra konferencen

Du kan også høre podcasten her på siden via YouTube:

 

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

For spørgsmål vedr. projektet 

Projektleder Marion Tirsgaard, matir@kolding.dk / 24 77 65 52