Se West Side Story (1961) på Filmstriben
Se West Side Story (1961) på Filmstriben

Filmanbefaling: West Side Story (1961)

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben: En af de største musicalklassikere

En af de mest kendte, moderne gendigtninger af Shakespeares klassikere er Leonard Bernstein og Stephen Sondheims musical West Side Story (1961).

Efter dens premiere på Broadway i 1957 gik der kun fire år før en filmversion blev indspillet, instrueret af Robert Wise samt Jerome Robbins, der også havde lavet koreografien til den oprindelige Broadway-udgave.

   >> Se West Side Story på Filmstriben

West Side Story er digtet over Romeo og Julie, men er flyttet fra renæssancens Italien til Upper West Side-kvarteret i New York i midten af ​​1950'erne, hvor de to bander The Jets og The Sharks er i konflikt. The Jets er etnisk hvide og The Sharks er fra Puerto Rico.

Tony er et tidligere medlem af The Jets og er stadig bedste venner med bandens leder. Han bliver så forelsket i Maria, helt uforvarende om, at hun er søster til Bernardo, leder af The Sharks. Og så udfolder tragedien sig.

Med den alvorlige tone, med fokus på reelle samfundsproblemer, den ret sofistikerede musik og de fokuserede dansescener, blev West Side Story et vendepunkt i det amerikanske musicalteater. Og så er det simpelthen en smuk film med fantastisk musik!

 

   >> Se West Side Story på Filmstriben

Oprindeligt skrevet af Aarhus Kommunes Biblioteker.

Materialer