Nye lånere

Velkommen til Koldingbibliotekerne – dit bibliotek. Det er gratis at blive oprettet som bruger. Opret dig hjemmefra med MitID eller kig forbi på biblioteket.

Sådan bliver du oprettet som låner

For voksne

Hvis du har et MitID og er over 18 år, kan du oprette dig som låner via vores hjemmeside. Bare tryk på "Ny bruger?" i hovedmenuen, eller gå direkte til oprettelse.

Du har også mulighed for at møde op og blive oprettet af personalet på biblioteket. Husk at medbringe billedlegitimation.
 

For børn og unge under 18 år

Lånere under 18 år kan oprettes af en forælder eller økonomisk ansvarlig med en digitalt udfyldt blanket, der skal godkendes via login med dennes MitID.

Hvis forælder eller økonomisk ansvarlig ikke har MitID, kan børn og unge selvfølgelig stadig blive oprettet som bruger ved personlig henvendelse i bibliotekets betjente åbningstid. Husk som forælder eller økonomisk ansvarlig at medbringe billedlegitimation.
 

Virksomheder og institutioner kan også få et bibliotekskort

    >>Hent blanket for indmeldelse af virksomheder og institutioner (PDF)

 

Her er lidt om, hvad du kan bruge biblioteket til

 

Gå på biblioteket hjemmefra

På bibliotekets hjemmeside kan du søge og reservere bøger og andet materiale. Når det reserverede er klar til dig, vil du modtage en e-mail (eller sms) med besked om, at du kan hente det. På hjemmesiden kan du ligeledes se din status over antal lånte bøger, afleveringsdato osv. Du logger ind på hjemmesiden med dit cpr-nummer og din pinkode.
 

E-bøger og andre digitale services

På hjemmesiden kan du også tilgå de digitale services, som biblioteket tilbyder. Du kan downloade og streame film, musik og e-bøger, tidsskrifter og læse internationale aviser, leksika og meget mere. Se oversigten her.
 

IT-café for alle

Hvis du har brug for hjælp til IT er der IT-café på alle Koldingbibliotekerne. Her kan du få hjælp til MitID, Digital Post, e-bøger med mere. Åbningstiderne for IT-caféerne finder du her.
 

Arrangementer og udstillinger

Hver måned har vi et stort antal foredrag, børneaktiviteter, koncerter o.lign. Hold øje med dem i Kolding Kalenderen og på bibliotekets hjemmeside.
 

Er du studerende? 

Er du studerende eller af anden årsag har brug for dybdegående informations- og litteratursøgning kan du booke en bibliotekar.  Du kan også låne lokaler, hvor du kan arbejde i fred og ro eller afholde møder. Du kan selv booke vores lokaler her
 

Mød os på de sociale medier

Bruger du de sociale medier kan du finde biblioteket på Facebook: Mit bibliotek i Kolding og på Instagram: @koldingbib.  
 

Lidt om det tørre

Vores regler omkring lånetid, bøder og lign. finder du her: Reglementet
 
Læs også om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, og hvem du skal kontakte angående dine rettigheder i henhold til databeskyttelsesforordningen. Find kontaktoplysninger på databeskyttelsesrådgiveren her.
 
Har du spørgsmål eller brug for hjælp, er du altid meget velkommen til at kontakte os.
 
Vi håber at se dig snart!
 
Med venlig hilsen

Personalet på Koldingbibliotekerne