Se ’Ekspeditionen til verdens ende’ udenfor lånekvoten i januar på Filmstriben

Se en tankevækkende dokumentar om en ekspedition til det nordøstligste Grønlands blotlagte fjorde for 0 point i januar på Filmstriben

Ishavsskibet Activ satte i sommeren 2011 kurs mod en af de mest storslåede og ugæstfri egne af kloden: Nordøstgrønland.

En ekspedition til det nordøstligste Grønlands blotlagte fjorde er rammen om en fortælling om verdens opståen, menneskets undergang og livets fortsættelse. Og med på ekspeditionen er foruden filmholdet også forskellige eksperter, bl.a. geologen Minik Rosing og kunstneren Tal R.

Daniel Dencik er filmens hovedinstruktør med Janus Metz som kreativ partner og Michael Haslund-Christensen som producer. De tre fulgte hver en del af ekspeditionen under overskrifterne "Jordens skabelse", "Undergangen" og "Fortsættelsen".

Dencik selv fløj med filmhold to til Grønland i august 2011, hvor isen trak sig så meget tilbage, at det lykkedes skibet at trænge helt ind i fjordene. Hans afsnit handlede om Jordens undergang, og ekspeditionen blev en øjenåbner for ham:

"Vi bankede ind i det ene isbjerg efter det andet, og lidt bange var jeg, må jeg indrømme. For hvis der gik hul på skibets skrog, så ville vi være lost.

Arkæologerne, jeg fulgte, gjorde fund fra Stenalderen, der viser, at der har levet mennesker deroppe før. Men de er forsvundet og har nok også oplevet det, der skete, som verdens undergang, ligesom vi nu taler om det i forhold til klimaforandringerne."

På Filmstriben kan du finde en lang række stærke og akutelle dokumentarer som f.eks. Into the Ice (2022), Et hus af splinter (2022) eller Lynch/Oz (2022).

**

Som noget nyt fra 2023 giver Filmstriben mulighed for, at alle brugere hjemmefra kan se månedens film for 0 point.

Månedens film er derfor en film, man kan altid se, selv hvis man allerede har brugt alle sine point for måneden.

Materialer