Se RBG (2018) på Filmstriben

Filmanbefaling: RBG (2018)

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben: Levende dokumentar om den amerikanske højesteretsdommer og kvinderetsforkæmper Ruth Bader Ginsburg (1933-2020)

Den amerikanske valgkamp er yderligere spidset til den seneste uge, efter højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg døde d. 18. september efter længere tids kræftsygdom.

Hvis man vil forstå betydningen af Ginsburgs død, hvad det betyder for valgkampen og så den særlige rolle, hun havde både som dommer, men også kulturelt ikon i USA, kan man se dagens anbefaling på Filmstriben: RBG fra 2018.

   >> Se RBG på Filmstriben

Ruth Bader Ginsburg blev som i en høj alder et uventet populært kulturelt ikon i USA. Hun opbyggede en imponerende juridisk arv og særligt blevet kendt for sit pionerarbejde i kampen mod kønsdiskrimination, og i de senere år gjorde hun sig meget bemærket som humanismens vagthund, når vigtige menneskerettighedssager skulle afgøres i højesteret.

Men uden en egentlig Ginsburg-biografi har historien om den lille, rolige krigers vej til USA’s højesteret været stort set ukendt for offentligheden – selv for nogle af hendes største fans – indtil nu. "RBG" er en øjenåbnende og rørende dokumentar, der udforsker Ruth Bader Ginsburg's ekstraordinære liv, karriere og enorme betydning for kvinders ligestilling i dag.

Filmen var Oscar nomineret til Bedste dokumentar 2019.

Se en trailer for filmen: