Logan Lucky - instr. Steven Soderbergh, Bleecker Street / Fingerprint Releasing

Filmanbefaling: Logan Lucky (2017)

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben: Hylemorsom kupfilm med Kylo Ren, Magic Mike og James Bond!

Nogle gange er en god film ikke nødvendigvis banebrydende, helt original eller bevidsthedsudvidende: Nogle gange skal den da bare være sjov!

Det har Steven Soderbergh uden tvivl også tænkt, da han gav sig i kast med at lave Logan Lucky (2017), der er en herlig kupfilm med så tilpas mange twists til det klassiske kup-plot, at den alligevel bliver helt sin egen. Og så, vigtigst af alt, en perlerække af gode skuespillere i meget velvalgte roller!

   >> Se Logan Lucky på Filmstriben

Jimmy Logan (Channing Tatum) bliver fyret fra sit job som byggearbejder, fordi firmaet er bange for, at hans tidligere sportsskade vil skabe forsikringsproblemer. Samtidig finder han ud af, at hans ekskone (Katie Holmes) og hendes nye mand er igang med at flytte, hvilket vil føre datteren endnu længere væk fra ham. Så han har pludselig brug for penge.

Efter at en arrogant rigmand (Seth McFarlane), der tilfældigvis ejer et NASCAR-hold, skaber problemer i baren, hvor Jimmys bror, den enarmede krigsveteran Clyde (Adam Driver) arbejder, bestemmer de to sig sammen med søsteren Mellie (Riley Keough) for at røve Charlotte Motor Speedway-banen under årets største NASCAR motorløb: The Coca-Cola 600. Det var nemlig på Charlotte Motor Speedway, at Jimmys firma arbejdede, og derfor véd han lige præcis, hvordan man sætter deres ellers imponerende sikkerhed ud af spillet.

Det eneste de skal bruge er en sprængsstofsekspert til at lave nogle meget enkle huller i et rør, der fører til alle pengene. Desværre forholder sig sådan, at den eneste de kender – manden med det fantastiske navn: Joe Bang (Daniel Craig) – sidder i fængsel. Så ham skal de lige have hentet ud først... og så selvfølgelig have ham sat tilbage igen, uden at nogen opdager det.

Gennem hele filmen bliver der lagt helt unaturligt tykke sydstatsaccenter på de fleste af skuespillernes replikker, og det er utroligt morsomt – særlig Adam Driver, om man så kender ham fra Paterson (en anden god film på Filmstriben), fra Lena Dunhams Girls eller fra Star Wars, er gennemgående hylemorsom som den mutte og alligevel bøvede Clyde! Det er simpelthen værd at se hele filmen alene af den grund, men der er nu også mange andre: En film, der er perfekt til en fredag aften, eller søndag eftermiddag, hvor man bare skal grine lidt!

   >> Se Logan Lucky på Filmstriben

Materialer