Se I krig & kærlighed (2018) på Filmstriben

Filmanbefaling: I krig & kærlighed (2018)

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben: Alle kneb gælder...

Kasper Torsting er kendt som dokumentarfilmskaber og har bl.a. stået bag Rocket Brothers om bandet Kashmir. I 2018 debuterede han så som spillefilmsinstruktør med dagens anbefaling: I krig & kærlighed.

   >> Se I krig & kærlighed på Filmstriben

Filmen foregår i Sønderjylland i 1917. Første Verdenskrig er i fuld gang, og dansksindede sønderjyder er sendt i krig for den tyske kejser. Esben kæmper heltemodigt, og som belønning får han lov til, for en kort stund, at vende hjem til hustruen Kirstine og sønnen Karl.

Det er dejligt. Men det står hurtigt klart for Esben, at den tyske pilot Gerhard meget gerne vil overtage Esbens plads i familien, og at Kirstine måske ikke er helt afvisende over for den ide.

Esben deserterer derfor fra sin genindkaldelse og sætter alt ind på at redde sin familie. I krig og kærlighed gælder, som bekendt, alle kneb. 

I krig & kærlighed er en smuk film, filmet i Sønderjylland. En historie om, hvordan verdenshistorien kan ændre livet for helt almindelige mennesker. Det er også en film med store følelser, som kan blive lidt melodramatiske til tider. Men bestemt en dansk film, der er værd at se!

 

   >> Se I krig og kærlighed på Filmstriben

Oprindeligt skrevet af Aarhus Kommunes Biblioteker.

Materialer