Gud taler ud (2017) - instr. Henrik Ruben Genz

Filmanbefaling: Gud taler ud (2017)

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben – Gud fra Risskov

”Da Gud var ung, drømte han om at blive forfatter. Men Gud blev ikke forfatter. Han blev psykolog, gift og fik tre børn.”

Jens Blendstrups groteske, surrealistiske, nærværende og humoristiske selvbiografiske roman Gud taler ud, fra 2004, er nok kendt af mange, og har tidligere også været omsat til bl.a. teater, indtil det så i 2017 blev filmens tur.

Gud taler ud er filmatiseret af Henrik Ruben Genz med den mageløse Søren Malling som den altoverskyggende hovedrolle, som Uffe/"Gud", familieoverhovedet på villavejen i Risskov.

   >> Se Gud taler ud på Filmstriben

Familiefreden trues da Uffe, den lærde psykolog, bliver syg og vil skrive sine erindringer. Huset fyldes af hans gamle patienter fra psykiatrisk afdeling, som støtter både moralsk og med talrige øl. Mor Gerd Lillian forsørger at holder sammen på det hele. Og sønnerne, Jens, Thomas og Mikkel, er klar til oprør mod den selvbestaltet Gud af parcelhuset.

Filmen fanger flot stemningen fra Blendstrups bog og bevarer ikke mindst det groteske og det humoristiske i historien. Og så spiller Søren Malling simpelthen fortræffeligt!

  >> Se Gud taler ud på Filmstriben

Oprindeligt skrevet af Aarhus Kommunes Biblioteker.

Materialer