Filmanbefaling: Booksmart (2019)

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben: Fremragende og flot ungdomsfilm om to suveræne og snarrådige piger

Olivia Wildes debutfilm som instruktør er farverig og hylemorsom, og den er dagens anbefaling på Filmstriben: Booksmart fra 2019.

   >> Se Booksmart på Filmstriben

Booksmart er en film, der umiddelbart virker til at være en type ungdomsfilm, der er lavet mange gange før -- og en film, der mest appellerer til dem, som selv er unge -- men som er båret af nogle hovedpersoner, der er meget mere nuancerede og rent ud sagt sympatiske, end man er vant til. Det budskab, filmen vil frem med, er simpelthen noget alle kan tåle at høre, ikke bare unge.

Og så er humoren ikke engang -- som med en film som Superbad (2007), den også er blevet sammenlignet med -- under bæltestedet, men mere kløgtig og cool!

De to bedste veninder, Amy og Molly, har brugt hele deres skolegang på at få gode karakterer og har valgt at glemme alt om fester, relationer og forhold.

Da de så indser, at alle de andre, der festede løs og nød livet, også har fået gode karakterer -- og faktisk ikke er så dumme, som Amy og Molly gik troede -- bestemmer de sig for at kaste sig ud i byens natteliv for at indhente det forsømte og komprimere fire års manglende fester til én uforglemmelig bytur.

Se en trailer for filmen: