Se Uro på Filmstriben

Se ’Uro’ kvit og frit i august på Filmstriben

Se en intens psykologisk thriller med Alba August i hovedrollen for 0 point i august på Filmstriben

Alba August fik stor ros for sin hovedrolle i spillefilmen 'Unge Astrid’ og er ellers kendt fra den danske Netflix-serie 'The Rain'. Henover sommeren har hun været aktuel på DR og DRTV med en rolle i filmatiseringen af Kerstin Ekmans roman, 'Hændelser ved vand'.

August har også hovedrollen i kortfilmen ’Uro’, der er en intens psykologisk thriller fra 2017, som kan ses på Filmstriben. Her spiller hun den 16-årige Elise, der er alene hjemme efter et voldsomt skænderi med sine forældre.

Frustreret begynder hun at rasere lejligheden, da der lyder et brag nede fra gaden. Der er sket en ulykke.

En ung mand ligger på asfalten ved siden af sin knallert. Rundt om cirkler tre unge fyre. Én af dem ser op på Elise, der står i vinduet og observerer ham. Kort efter ringer dørtelefonen, og det er den unge fyr. Må han komme op og ringe efter en ambulance? Elise lukker ham ind, noget ved ham drager hende. Mens han ringer efter hjælp, dukker så endnu en af drengene op. Og nu starter et magtspil i lejligheden.

De to unge mænd i ’Uro’ spilles af Alex Høgh Andersen og Marco Ilsø. Begge har medvirket i flere film og tv-serier, og er blevet verdenskendte for deres roller i HBO-serien 'Vikings'.

Filmstriben byder på mange danske kortfilm for unge, som f.eks. Daniel Kragh-Jacobsens studentervogntur-drama, Næste stop (2017), eller Oktoberdreng (2018), hvor bl.a. ungdomsforfatteren Tomas Lagermand Lundme stod bag manuskriptet.

**

Som noget nyt i 2023 giver Filmstriben mulighed for, at alle brugere hjemmefra kan se månedens film for 0 point.

Månedens film er derfor en film, man kan altid se, selv hvis man allerede har brugt alle sine point for måneden.

Materialer