Se Lulu (2014) på Filmstriben

Se ’Lulu’ kvit og frit i maj på Filmstriben

Se det danske jalousidrama om at søge kærligheden og at hige efter at blive set som den, man er, for 0 point i maj på Filmstriben

Galleristen Lulu elsker Henrik, som er en af hendes største kunder. Henrik er også vild med Lulu, men er gift med Sophia, som han driver sit firma med.

Henrik inviterer Lulu med til sit gods i Frankrig. Turen skal være deres alene, en begyndelse til noget nyt. Men i huset i Frankrig forstyrres idyllen, da Henrik og Sophias feminine søn, David, uventet dukker op for at holde læseferie fra sin kostskole.

Lulu og David prøver begge at finde deres vej i livet og i forholdet til Henrik. De søger begge efter kærlighed og higer efter at blive set som dem, de er.

De medvirkende i den dansk-franske produktion tæller bl.a. Malin Crépin, Jens Jørn Spottag, Ellen Hillingsø og Andreas Holm Dittmer. Filmen vandt en Robert-pris i 2015 for Årets lange fiktion/animation.

Både i litteraturen og i filmens verden er forholdet mellem far og søn skildret adskillige gange, på godt og ondt. Der er den fraværende far, den strengt patriarkalske, den voldelige, den alkoholiske, den følsomme, og ham der virkelig forsøger at have et godt forhold til sit afkom. Filmstriben har samlet flere film med temaet far-søn-forholdet, f.eks. danske Gaven (2008) eller Mesterkokken (2010).

**

Som noget nyt i 2023 giver Filmstriben mulighed for, at alle brugere hjemmefra kan se månedens film for 0 point.

Månedens film er derfor en film, man kan altid se, selv hvis man allerede har brugt alle sine point for måneden.

Materialer