Om at være anderledes end alle de andre

Maj måneds bog i DR Romanklubben er "Meter i sekundet" af Stine Pilgaard

En humoristisk roman om en ung kvinde, der (modvilligt) involveres i højskolelivet i Vestjylland, hvor hendes bulderbasseagtige adfærd gør det lidt svært at skabe nye relationer. 

”Stine Pilgaard beviser, at sympatiske hovedpersoner ikke er kedelige, og at opbyggelige romaner godt kan være sjove. 'Meter i sekundet' er en klog og underholdende roman om at blive voksen i Velling”
(Benedicte Gui De Thurah Huang, Politiken).

"… først og fremmest en roman om at være halvvejs igennem livet og se ungdommens aspirationer blive afløst af småbørns-familielivets leverpostejshurlumhej. I selvrealiseringens epoke kan denne tilstand måske lyde forstemmende. Men der er ingen midtvejskriser her. I Pilgaards geniale, letlæste og ekstremt underholdende lille bog er budskabet et andet: Værre er det heller ikke. Husk at grine af dig selv”
(Tobias Skiveren, Jyllands-Posten).

DR Romanklubben

DR Romanklubben er et samarbejde mellem DR, Litteratursiden og bibliotekerne. Der oprettes Romanklubber på de fleste af landets biblioteker, hvor man læser og gennemgår seks af årets bedste, danske romaner. Hver måned udkommer der artikler på Litteratursiden og dr.dk, en podcast med forfatteren og indslag i radioen. Koldingbibliotekerne sætter også fokus på månedens bog med udstillinger og læsetips.

Til sidst vælger landets Romanklubber den bog, der vinder DR Romanprisen ved det store finaleshow i Aarhus til juni.

Gode bøger om hvor svært det kan være at passe ind: