Månedens YA-anbefaling september 2023

01.09.23
Månedens anbefaling er: Stormflod af Eva Munk

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog.

Titel: Stormflod
Forfatter: Eva Munk
5 stjerner

Tenna er 14 år og går meget op i miljøet og bæredygtighed, men føler sig frustreret og anderledes end hendes klassekammerater, da ingen af dem forstår hendes interesse i klimaforandringerne og vigtigheden deraf. I takt med at hendes passion for dette vokser tager hun afstand fra hendes venner, hvilket resulterer i at hun føler sig mere ensom end før. 

En dag falder Tenna over et opslag fra gruppen @grønklode, som skriver at de søger flere unge frivillige til deres klimakamp. Spontant skriver hun en passioneret besked til gruppen om, at hun rigtig gerne vil være en del af deres fællesskab. Endelig finder hun andre unge, som kan se vigtigheden ved at handle nu i forsøget på at redde kloden. 

Snart derefter møder Tenna gruppelederen Pelle og de andre frivillige, som både inspirerer og gør Tenna mere handlekraftig i hendes kamp mod en grønnere klode. Imens bliver Pelle og Tenna kun tættere og før Tenna ved af det har hun fået andre venner, som forstår hende meget bedre. Sammen dedikerer de al deres tid på at sprede budskabet om en bedre verden. Men vejen mod en grøn klode er svær, og nogle gange er Tenna ved at miste modet.

Stormflod er første del af serien Grøn klode, som er følelsesladet og konkret tager problemet med klimaforandringerne op. Gennem hovedpersonen gives der en forståelse for problemet og samtidig nogle redskaber man selv kan bruge i sin hverdag for at hjælpe i klimakampen. Men samtidig er der også fokus på at Tenna er en teenagepige, fordi den tager fat i emner om venskab, familie og kærlighed. 

Af Line Andreasen, Bibliotekar

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben Readathon makkere er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!

Materialer