Månedens YA-anbefaling november 2023

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA Læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog. Denne måneds anbefaling kommer fra Sara Neergaard, der er i bibliotekar-praktik på Kolding Bibliotek

Izzy O’Neill er spirende komiker, fattig forældreløs og verdensklasseluder… det er i hvert fald hvad skolerygterne siger.

Izzy forsøger at grine af det, men da der pludselig florerer nøgenbilleder af hende med en politikers søn, bliver hendes liv centrum for en landsdækkende slutshamingkampagne.

Izzy har aldrig skammet sig over sig selv og nægter at begynde nu. Men hun opdager noget: Den måde verden behandler teenagepiger på, er ikke okay. Overhovedet ikke okay.

Overhovedet ikke okay er skrevet med tidsangivelser, gengivelser af sms’er og posts fra Izzys blog, som om det er hendes dagbog og indre tanker, vi sidder med.

Forordet er udformet som spekulationer over, hvorfor du sidder med denne bog (nok fordi du har set mine nøgenbilleder). Man kommer altså ret tæt på Izzy i både op- og nedture og føler den ironiske distance, hun prøver at holde til sig selv.

Bogen er sjov, ironisk og tåkrummende (på den gode måde) især hvis man (gen)kender teenagere.

YA-læseklub

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben Readathon makkere er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!

Materialer