Månedens YA-anbefaling juli 2023

Månedens anbefaling er: Praktikanten af Kristoffer J. Andersen

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog.

Titel: Praktikanten
Forfatter: Kristoffer J. Andersen
5 stjerner

Ceylon var tidligere kendt som den populære youtuber Kamilla Mynte, der lavede indlæg med mode og indretning. Så skiftede hun navn og flyttede ind i et kloster i Thailand. Nu handler hendes kanal om te, ro, god søvn og meditation.

Vores hovedperson Uffe følger hendes kanal, fordi han kan lide te og går op i at få sovet godt. Men Ceylon er stoppet med at poste videoer og da Uffe kommer i praktik på avisen Zetland, prøver han at finde ud af, hvad der er sket med hende.

Uffe tror selv, at hun er blevet kidnappet. Da andre medier får øjnene op for historien og folk begynder at skrive om hende igen, slå Ceylon pludselig en video op, hvor hun fortæller, at hun har det godt, men bare har brug for fred og ro. Det lykkedes Uffe at finde en skjult besked i videoen og han går videre med historien.

Selvom Uffe begynder at få trusler er der ingen, der tror på ham. Uffe kan ikke overbevise folk om hans teori, selvom han har gode argumenter, for Uffe har svært ved at snakke med folk. Uffe er autist og han tager det folk siger meget bogstaveligt og har problemer med aflæse dem.

I vores samfund har vi mange underlige og skjulte sociale spilleregler og det kommer der nogle vildt sjove scener ud af, når vi ser verden gennem Uffes øjne. Bogen er til dem der elsker letlæste bøger, hvor man ikke kan gætte slutningen og som kan lide en bog, som er svær at lægge fra sig, fordi den er så spændende.

Af Jane Lyngsø Bundgaard, børne- og ungebibliotekar

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben Readathon makkere er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!

Materialer