Månedens YA-anbefaling december 2023

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA Læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog. Denne måneds anbefaling kommer fra Sara Neergaard, der er i bibliotekar-praktik på Kolding Bibliotek.

Julen er familietid på godt og ondt.

Efter nogle hårde måneder forsøger Charlie og hans familie at fejre en nogenlunde normal jul. Men det er svært, når familiemedlemmer og andre omkring Charlie slet ikke forstår, hvad han har været igennem - og stadig står midt i.

Charlie har været indlagt og hans familie ved slet ikke, hvordan de skal snakke om det. Hans forældre snakker ikke om det og kusinerne snakker for meget om det...

I det mindste har Charlie kæresten Nick og sine søskende, Tori og Oliver.

Denne Vinter er en fortælling fra universet Heartstopper og fortælles gennem Charlie og hans to søskende, som alle er lidt skuffede. Tori snakker bedst med Charlie af hele familien, men han skubber hende væk og Oliver vil bare gerne spille Mario Kart. 

Bogen sætter fokus på hvordan julen helst "skal være", men altså ikke altid kan blive; med dresscode, psykisk sygdom og irriterende familiemedlemmer.

YA-læseklub

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben Readathon makkere er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!

Materialer