Månedens YA-anbefaling august 2023

04.08.23
Månedens anbefaling er: From Blood and Ash af Jennifer L. Armentrout

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog.

Titel: From Blood and Ash
Forfatter: Jennifer L. Armentrout
Sprog: Engelsk
5 stjerner

Hovedpersonen Poppy er en ung kvinde, som har levet det meste af hendes liv isoleret uden tilladelse til at have venner, men blot adlyde ordrer fra hendes værger. I samfundet ses hun som en hellig person, hvilket indebærer at hun aldrig må røres, tales til eller ses på, hvorfor hun konstant skal bære et slør for at tildække sit ansigt for andre.

En aften sniger Poppy sig ud for at leve lidt og har et uforglemmeligt møde med en af de kongelige vagter kaldt Hawke. Snart efter mødet finder hun ud af at Hawke er blevet tildelt opgaven at være hendes personlige vagt, hvorfor hun pludseligt står i den situation at hun konstant har ham i nærheden.

Frem for at konstant at adlyde ordrer og vente på at guderne finder hende værdig, kæmper Poppy i det skjulte mod det onde, som tog hendes familie fra hende. Hendes følelser og tiltrækning bliver sværere at ignorere og imens Poppy falder for hendes mystiske kongelige vagt, begynder Poppy snart at afdække hemmeligheder om kongeriget og hendes pligter. Fordi alt er ikke som det ser ud til at være. 

Det er en spændende bogserie om kærlighed, venskab, overnaturlige væsner og magi. Serien består indtil videre af 4 bøger og foregår i middelalderen. Poppy er en person man hurtigt føler med, da hun udover sin isolation ikke bliver behandlet godt, men trods dette formår hun stadig at være stærk og hun udvikler sig kun til en stærkere person gennem bogen.

Af Line Andreasen, Bibliotekar

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben Readathon makkere er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!

Materialer