På sporet af læseglæden med læsesporet.dk

Bibliotekernes Læsespor er en helt ny hjemmeside, hvor du som forælder kan få ideer til, hvordan dine børn kommer på sporet af læseglæden og får lyst til at læse.

På Bibliotekernes Læsespor, der netop er gået i luften, kan du finde konkrete ideer til, hvordan I på en sjov og enkel måde kan integrere læsningen i hverdagen, men du kan også finde tips til, hvor I finder inspiration til gode læsestunder og få masser af viden om børn og unges læsekultur og -vaner.

  >> Prøv Bibliotekernes læsespor

Læsedyster, test og forældrespillet

Test f.eks. jer selv og find ud af, hvor læseseje I er i jeres familie. Klik på emojis på Buggi.dk og se hvilke bøger, der passer til dit barns smag og niveau eller print en læsedyst i familien med sjove læseudfordringer til en uge eller måske til en hel måned. I kan også lytte til podcasts med anbefalinger af gode bøger eller spille læseforældrespillet, der gør jer klogere på litteratur.

Der er masser af muligheder, så det er bare med at gå på opdagelse og komme på sporet af læseglæden.

God fornøjelse!

Baggrund

Bibliotekernes Læsespor er de danske folkebibliotekers samlede læseindsats. Læsesporet samler læseindsatser, som er udviklet af biblioteker landet over. Med Læsesporet oplever biblioteker, fagprofessionelle og forældre omkring børn i skolealderen én samlet indgang, hvor de kan finde læsekoncepter og inspiration til at styrke børns læselyst.

Læsesporet skal give bibliotekspersonale og fagprofessionelle i skolen (fx lærere, PLC-medarbejdere og skolepædagoger) såvel som forældre den bedste indgang til bibliotekernes samlede læsetilbud for børn i skolealderen. Bibliotekernes Læsespor er en videreudvikling af Bibliotekernes Sprogspor – som samler aktiviteter omkring sprogstimulering for de 0-6-årige.