Månedens YA-anbefaling oktober 2022

05.10.22
Månedens anbefaling er Heartstopper af : Alice Oseman

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA Læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog.

Denne måneds anbefaling kommer fra Trine Hansen, bibliotekarpraktikant fra SDU

Titel: Heartstopper
Forfatter: Alice Oseman
4 stjerner

Charlie Spring går på Truham skole for drenge og er det eneste dreng på skolen, der er sprunget ud som homoseksuel. Det seneste år har været svært for Charlie, men nu er de andre drenge i det mindste holdt op med at mobbe ham.  

Nick Nelson er også elev på Truham skole for drenge og er en del af skolens rugby hold. Nick er et år ældre end Charlie og derfor har de to aldrig mødt hinanden før, selvom Nick har hørt rygterne om drengen, der blev outed som homoseksuel og mobbet sidste år. 

Da Charlie og Nick bliver placeret ved siden af hinanden i et fag på tværs af årgangene, blomstrer deres venskab sig hurtigt. Der går ikke lang tid før Charlie begynder at forelske sig i Nick, selvom han er sikker på, det ikke vil føre til noget. 

Heartstopper er den første bog i grafic novel-/tegneserien, som gennem flotte tegninger og fangende dialog fortæller en følelsesladet kærlighedshistorie mellem Charlie og Nick. Forfatteren er realistisk i deres fortælling om, hvordan det er at være teenager og hvilke udfordringer, de kan gennemgå i denne alder. Bogen har seriøse og rørende øjeblikke omkring bl.a. mobning, venskab, identitet og seksualitet, men det er svært ikke at smile af Charlie og Nick, når de skal navigere i deres nyfundne følelser for hinanden. 

Første bog i serien er blevet adapteret til en serie ved samme på navn på Netflix, hvor sæson 2 nuværende er i produktion.

Af Trine Hansen, praktikant fra SDU
 

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben SAXO er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!

Materialer