Månedens YA-anbefaling: juli 2022

Månedens anbefaling er "Hazel Wood" af Melissa Albert

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA Læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog.

Denne måneds anbefaling kommer fra Renèe Josefine Svanholm Bram Rasmussen, der er i bibliotekar-praktik på Kolding Bibliotek:

Titel: Hazel Wood
Forfatter: Melissa Albert
4 stjerner

Alice og hendes mor, Ella, har været på farten det meste af Alice’ liv, da de bliver forfulgt af sort uheld. Ella mener, det skyldes hendes mor, Althea Proserfine. Althea er forfatter til de grumme eventyr, ”Eventyr Fra Hinterland”, og så bor hun på et gods, Hazel Wood, som ingen ved hvor ligger.

Da Alice og Ella en dag modtager et brev om Altheas død, ser uheldet ud til at vende for dem. Lige indtil Ella bliver kidnappet af monstre, der minder uhyggelig meget om dem fra Hinterland. Alt tyder på, at Ella er blevet bragt til Hazel Wood, så nu må Alice finde ud af, hvor hendes mormors gods befinder sig. Også selvom hendes eneste spor er en seddel med ordene: ”HOLD DIG VÆK FRA HAZEL WOOD!”

Melissa Alberts Hazel Wood har et twist af Tim Burtons absurde tankegang. Den er fuld af eventyrlige træk, der har fået et mørke over sig. I stedet for prinsesser og lykkelige slutninger, er disse eventyr mere grusomme og besynderlige. Bogen indeholder også udvalgte historier fra mormorens eventyrbog, hvilket giver bogen et specielt præg, og en anden form for indlevelse. Den er svær at lægge fra sig, og man bliver hurtigt hooked på dens mystik.  

Der er udkommet en 2’er til serien, The Night Country, samt mormorens Tales From the Hinterland. Disse to er dog ikke blevet oversat til dansk (endnu).

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben SAXO er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!