Månedens YA-anbefaling: august 2022

Månedens anbefaling er "Det ulmende oprør" af Sabaa Tahir

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA Læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog.

Denne måneds anbefaling kommer fra Renèe Josefine Svanholm Bram Rasmussen:

Titel: Det ulmende oprør
Forfatter: Sabaa Tahir
5 stjerner

Laia lever i konstant frygt for imperiet, som invaderede hendes land for 500 år siden. En skæbnesvangres dag bliver hendes familie overfaldt af dets soldater. Hendes bedsteforældre bliver myrdet, og i Laias flugt bliver hendes bror taget til fange. Hun opsøger derfor modstandsbevægelsen, for at få deres hjælp. Men de kræver en betingelse, nemlig at Laia skal sælge sig selv som slave, og udspionere kommandanten, den grusomme øverstbefalende på militærakademiet. 

Elias er blevet trænet op hele sit liv til at blive en af imperiets farligste soldater; en maske. Men han afskyr imperiet og alt hvad det står for. Han planlægger at flygte på sin dimensionsdag, men da han bliver udvalgt til de Fire Ildprøver, vælger han at blive og deltage. Hvis han vinder og derved bliver kejser, kan han måske lave drastiske ændringer i imperiet. 

Laia og Elias’ veje krydser og et bånd dannes. Måske kan de hjælpe hinanden med, at få det de begge ønsker højst: deres frihed. 

Det Ulmende Oprør, som er Sabaa Tahirs debutroman, tager dig på en hæsblæsende rejse sammen med Laia og Elias. Bogens kapitler skifter synsvinkel mellem de to, hvilket giver et større overblik over, hvordan denne verden ser ud. Man får et kig på de lærde, deres slaveri, og samtidig et kig på hvordan militærakademiet fungerer, og hvordan maskerne bliver oplært. Det er en grotesk og barsk historie, men samtidig en bog, du bare ikke kan lægge fra dig. 
Heldigvis er der tre efterfølgere i serien til, når du ikke kan få nok!

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben SAXO er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!