Hyldest til Kim Larsen

På Koldingbibliotekerne mindes vi tabet af vores folkekære musiker - med en af hans smukkeste sange

Vores lille land måtte den 30. september desværre sige farvel til et nationalklenodie.

En kunstner, der gik på tværs af generationerne

Kim Larsen var en unik kunstner, der efterlader sig sange, der får minderne frem i de fleste.

Han var en personlighed, som langt de fleste har et intimt forhold til via sin folkelighed, men alligevel var han helt sin egen. Vi har derfor samlet en række bøger, der giver et dybdegående indblik i nationalskjaldens tilværelse.

Vi kan selvfølgelig heller ikke komme uden om flere af hans mange musikalske udgivelser, hvoraf de fleste stadig er af de mest sælgende albums i Danmark nogensinde.   

Ingen tvivl om, at Larsen var en kæmpe personlighed, der nåede ud til alle danskere på tværs af generationer.

Før end livet er omme

I 70'erne blev Gasolin' hyret af DR til at lave små musikalske vignetter til deres radioprogrammer, bl.a. til P4. Som Frank Beckerlee, guitaristen i Gasolin', har fortalt, forsvandt nogle af dem hurtigt igen, men der er én, der virkelig har hængt ved: "Som Et Strejf Af En Dråbe".

"Vi stod i øvelokalet og havde arbejdet med de andre små kendingsmelodier. Så blev Kim Larsen pludselig tom i blikket, og så citerede han teksten, som den er. Bare sådan lige ud i luften, og den købte vi lige med det samme. Jeg har ham mistænkt for, at han havde lavet den i forvejen og bare spillede rollen, som om lynet slog ned i ham," fortæller Beckerlee. Den smukke tekst, som udgør det lille nummer, lyder i al sin enkelthed:

Som et strejf af en dråbe
fik vi lov til at håbe
på de ting som skal komme
før end livet er omme

Da Tim Christensen kort tid efter Larsens død søndag skulle spille koncert, lukkede han af med en stille og stærk udgave af "Som Et Strejf Af En Dråbe". Og sådan vil vi også lukke denne hyldest: Æret være spillemandens minde.

Oprindeligt skrevet af Tønder Kommunes Biblioteker.

Kim Larsen / Foto af Rod Clemen
02.10.18