Margaret Atwood: A Word after a Word after a Word is Power (2019)
Margaret Atwood: A Word after a Word after a Word is Power (2019)

DOX:DIREKTE - filmfestival i Bryggeriet i marts

Koldingbibliotekerne inviterer d. 18., 23. og 25. marts med til dokumentarfestivallen DOX:DIREKTE, hvor vi viser aktuelle dokumentarfilm og opfølgende live-transmitterede samtaler med forfattere, filmskabere eller eksperter om filmenes emner. Programmet i år byder bl.a. på Margaret Atwood, Edward Snowden og Tove Ditlevsen.

Med DOX:DIREKTE inviterer flere af landets biblioteker og CPH:DOX, Danmarks største dokumentarfilmfestival, til tre aftener med visninger af premiereaktuelle dokumentarfilm efterfulgt af live-transmitterede debatter.

Alle arrangementerne er gratis, men med billet.

Årets tre film har meget varierede, men stærkt aktuelle temaer, med fokus på blandt andet teknologi, køn og litteratur.

DOX:DIREKTE foregår i biografrummet i Bryggeriet, vores musik- og filmafdeling. Du kan læse mere om de enkelte film nedenfor, og få din billet til hver fremvisning under hver enkelt arrangementsside.

Om debatterne

Debatternes varighed er ikke præcist angivet på forhånd, og sluttidspunkterne er kun anslået. Vi viser debatterne i deres fulde længde, selv hvis vi går udover bibliotekets åbningstid.

Hvis man synes, at det bliver lidt for sent at deltage ved både filmvisning og debat, og egentlig bare ønsker at se selve filmene, er det helt i orden: Vi forsøger at holde en kort pause mellem film og debat hver aften.

Bemærk: Vi tillader os at lade programmet stå åben over for ekstra tilføjelser og ligeledes ændringer fra CPH:DOX, såfremt det bliver nødvendigt.

Hvis du har spørgsmål til de enkelte arrangementer eller DOX:DIREKTE, kan du henvende dig til kulturformidler Christian Hundebøl Høj, tlf. 79797170 el. mail: chhoj@kolding.dk.

Vi glæder os til at se jer i Bryggeriet!

Som en lille optakt til DOX:DIREKTE streamer vi også en debat mellem den amerikanske forfatter Jonathan Safran Foer og den tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard fra Den Sorte Diamant i København. Det sker onsdag d. 17. marts, kl. 19.30-21.30.

  >> Livestreaming: Debat med Jonathan Safran Foer og Connie Hedegaard

Årets filmprogram

_____________

Tove i stykker (instr. Sami Saif)

/ Onsdag d. 18. marts, kl. 19.30-21.00 /

I forlængelse af sidste års DOX:DIREKTE viser vi igen film, der tager afsæt i litteraturens verden. Denne gang portrætteres digter, iscenesætter, provokatør, hustru, mor, misbruger, rådgiver, realist og menneske Tove Ditlevsen gennem gamle interview-klip, og vi får adgang til Ditlevsens liv, holdninger og ord gennem et dokumentarisk værk fortalt på lyrisk vis.
 
Det bliver virkelig en aften i Tove Ditlevsens tegn, og efter filmen stiller vi om til live-transmitteret debat om Ditlevsen med bl.a. Dy Plambeck, der er kendt som Ditlevsen-elsker samt anmelderrost forfatter. Plambecks seneste bog, Til min søster, var med i årets Romansnak på Koldingbibliotekerne. (Andre deltagere i debatten annonceres senere.)

(Filmens varighed: Ukendt.)

_____________

iHuman (instr. Tonje Hessen Schei)

/ Mandag d. 23. marts, kl. 18.30-21.15 /

Med AI (kunstig intelligens) bliver vi konfronteret med en af tidens største udfordringer: hvordan håndterer vi bedst udviklingen af denne magtfulde teknologi? Hvor er vi på vej hen og hvem vil kontrollere den i fremtiden? 

Mens AI øger vores muligheder, er teknologien allerede godt på vej til at bidrage til total overvågningstilstand og et forvrænget billede af sandheden. Vil vi tillade brugen af så stærk en teknologi til ukontrolleret at åbne op for ’Pandoras boks’, der dikterer fremtiden for os?
 
Efter filmen kører DOX:DIREKTE i samarbejde med ingeniørforeningen IDA et Skype-interview direkte fra Rusland med den verdenskendte whistleblower og aktivist Edward Snowden og viden- og tech-korrespondent ved DR, Henrik Moltke.

Derefter skifter vi over til en paneldebat mellem Snowdens advokat, Ben Wizner, filmens instruktør Tonje Hessen Schei og AI-ekspert samt ph.d. og professor ved DTU Compute Thomas Bolander.

(Filmens varighed: 99 min.)

_____________

Margaret Atwood: A Word after a Word after a Word is Power (instr. Nancy Lang og Peter Raymont)

/ Onsdag d. 25. marts, kl. 19.00-21.30 /

Imens autoritære ledere kommer til magten, anti-abort-bevægelser vinder indpas og klimatruslen lurer i baggrunden, har Margaret Atwoods (f. 1939) forfatterskab fået nyt liv.

I denne portrætfilm følger vi den ukuelige 80-årige Atwood på hendes tour verden rundt i forbindelse med den længe ventede udgivelse af efterfølgeren til Tjenerindens fortælling, der udkom på dansk i november 2019 med titlen Gileads døtre. Filmen giver os et hjertevarmt indblik i et liv centreret omkring Atwoods passion for litteratur, politik og natur.
 
Efter filmen stiller vi om til Den Sorte Diamant og byder velkommen til Bo Green Jensen, en af de danske forfattere og filmkritikere, som er inspireret af Atwoods forfatterskab, i en samtale med Lise Bach Hansen, der til dagligt leder International Forfatterscene i Den Sorte Diamant.

Vi runder aftenen og DOX:DIREKTE af for denne gang med et nummer opført af Den Kgl. Opera fra Atwoods prisbelønnede roman, som nu bliver opført på Operaens store scene under den engelske titel "The Handmaid’s Tale".

(Filmens varighed: 96 min.)