Toldstedet Sønderbro - Porten mod syd

"Mærk magien i historien" er Koldingbibliotekernes tidsrejse igennem Koldings historie. Quiz med på biblioteket og lad dig inspirere til videre læsning om blandt andet køer og told.

Danmarks toldgrænse gik indtil midten af 1800-tallet ved Kongeåen og Kolding Å. Ved Sønderbro i Kolding lå et af Danmarks vigtigste toldsteder.

Toldstedet Sønderbro - Porten mod syd

 

På Kolding Bibliotek kan du opleve toldstedet Sønderbro, som er tredje stop på Koldingbibliotekernes tidsrejse Mærk magien i historien. Brug køerne på kuglerammen til at regne ud, hvor meget told du skal betale og lad dig inspirere til videre læsning om køer og told. Et udpluk af de udstillede materialer ser du her: 

  • Bog

Tolderens sidste dage

Ibs far, Axel Theophilus, er blevet en gammel pensionist der må leve med mange begrænsninger. Mens han venter på Ibs snarlige besøg, passerer hans liv revy
Bog
  • Bog

Smuglerne

Af Iain Lawrence (2001)
I begyndelsen af 1800-tallet skal drengen John fære sin fars skonnert "Dragen" hjem til London. Men med den mystiske kaptajn Crowe ved roret, hvirvles skibet ind i en hæsblæsende smuglerhistorie
Bog
  • Bog

Mysteriet om de flyvende køer

Krimi. Drengedetektiven Kwiatkowski tager på ferie på landet for at slappe lidt af. Men det er som om, nogen prøver at skræmme ham hjem igen. Er der nogen i landsbyen, der har noget at skjule?
Bog
  • Bog

Smuglerne fra Hong Kong

Af Jens Blendstrup (2016)
"Hemmelig klub afslører dyre-smuglere fra Kina" kan man læse i avisen, og mon ikke Wilma og hendes venner er noget stolte, og meget parate til fremtidens opgaver?
Bog
  • Billedbog

Mere fart på, Mor Muh!

Billedbog. Mor Muh snorkler i den lille sø. Hun vil kigge på fiskene. Men Krage vil hellere have fart på og bygger en motorbåd. Det går selvfølgelig helt galt
Billedbog
  • Bog

Fra toldkammer til speditionsvirksomhed : af Kolding Toldkammers historie

Bog
  • Bog

Studier i toldregnskabsmateriale i begyndelsen af 16. århundrede : med særligt henblik på dansk okseeksport. Bind 1

Af Poul Enemark (1971)
Bog
  • Bog

Studier i toldregnskabsmateriale i begyndelsen af 16. århundrede : med særligt henblik på dansk okseeksport. Bind 2

Af Poul Enemark (1971)
Bog
  • Bog

Uniformer i toldvæsen og grænsegendarmeri

Bog