Fremtiden i litteraturen

Elsker du også tv-serier som A Handmaid's Tale og Westworld? Læs med her!

Forestillinger om og i nogle tilfælde en frygt for fremtiden har altid fyldt en del i menneskets liv – og dermed også i litteraturen. Jeg synes sci-fi står allerstærkest, når det på en uhyggelig måde virker realistisk – forstået sådan, at man godt kan tro på, at den fremtidsverden romanerne foregår i, kunne blive virkelighed.

I de tilfælde siger romanerne nemlig også en hel del om den tid, de er skrevet i eller den tid de læses i – og det er netop værd at have for øje, hvilken retning vi i hvert fald ikke ønsker at gå.

Alle de her romaner kan virkelig noget med sci-fi-genren – lige fra den vilde cyberpunk-klassiker Neuromantiker, af William Gibson, der mikser gamle traditioner med ny teknologi, over den både komiske, æggende og skræmmende mikrobesygdom i Rynkekneppesygen af Peter Adolphsen, til fortællingen om at være mor i en dystopisk nær-fremtid i Megan Hunters The End We Start From

Læs med og få noget at tænke over!

Pssst: Find The End We Start From og flere andre velskrevne, dystopiske fremtidsfortællinger på engelsk på eReolen Global.

Oprindeligt skrevet af Maria Louise, Silkeborg Bibliotekerne/eReolen.

Wormhole travel -- DETLEV VAN RAVENSWAAY / SCIENCE PHOTO LIBRARY / Universal Images Group Rights Managed
Wormhole travel -- DETLEV VAN RAVENSWAAY / SCIENCE PHOTO LIBRARY / Universal Images Group Rights Managed