Se De sidste mænd i Aleppo (2017) på Filmstriben
Se De sidste mænd i Aleppo (2017) på Filmstriben

Filmanbefaling: De sidste mænd i Aleppo (2017)

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben: Stærk dokumentar om dagliglivet under den syriske borgerkrig

Søndag d. 8. februar blev årets Oscar-statuetter uddelt. Der var desværre ikke plads til Dronningen blandt de fem nominerede til Bedste internationale film. Men Danmark var alligvel repræsentet søndag i kategorien Bedste dokumentarfilm med Feras Fayyads The Cave. Feras Fayyad er syrisk filminstruktør, som laver sine film med danske producenter, Kirstine Barfod og Sigrid Dyekjær.

The Cave er endnu for ny til at være på Filmstriben, men i stedet kan man se Feras Fayyad forrige film, som også var nomineret til en Oscar for Bedste dokumentar og ligeledes fokuserer på den syriske borgerkrig: De sidste mænd i Aleppo.

   >> Se De sidste mænd i Aleppo på Filmstriben

Dokumentaren følger en gruppe mænd i den syriske by Aleppo under den nuværende borgerkrig. Aleppo har været hårdt ramt af kampene med regeringsstyrker og oprører.

Mændene tilhører alle organisationen ”De hvide hjelme” og er de første, der kommer frem, når bomberne er faldet. Det er et hårdt liv, og de kæmper alle med dilemmaet: hvor meget kan man opgive for sit land, før man må give op og bringe sin familie i sikkerhed.

De sidste mænd i Aleppo er en stærk dokumentar, flot og brutalt fortalt.

Se en trailer for filmen:

Se De sidste mænd i Aleppo (2017) på Filmstriben