Gør en god gerning og hjælp børn i Syrien

For hver god gerning børnene laver, og indrapporterer enten på biblioteket eller digitalt, giver Novo Nordisk Fonden 20 kroner til børn i Syrien

Hvad kan du gøre?

Luft din nabos hund, saml skrald omkring din skole, læs en bog højt for én, giv dit aflagte tøj og legetøj til genbrug, byg et insekthoteller, hjælp din træner med at pumpe bolde eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænser.

Gode Gerninger kan laves sammen eller hver for sig. Så måske kan du og din børnehave eller skoleklasse finde på noget godt sammen. 

Hvordan indrapporterer man sin gode gerning?

Man skal huske at registrere en god gerning. Det gør man ved at udfylde et Gode Gerninger-bevis og aflevere det på sit lokale bibliotek eller på dr.dk/godegerninger. Her kan man også indsende et foto af en gerning. Man kan indsende en video til Ramasjang på dr.dk/ramasjang. Alle, der laver en god gerning, modtager et velfortjent diplom. 

Hvem kan være med og hvor lang tid har man?

Alle børn kan være med. Man skal bare indrapportere sin gode gerning senest d. 29 januar 2022hvis det er online og d. 27 januar 2022, hvis det er på biblioteket (så vi lige har tid til at sende dem videre)

Hvem står bag gode gerninger og hvem får de indsamlede penge?

Gode gerninger er en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn. Bag arrangementet står  DR Ramasjang, DR Ultra, DR Lær, Novo Nordisk fonden, FDF, Friluftsrådet og landets biblioteker.

Fra den 4. januar og frem til Danmarks Indsamling den 29. januar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Røde Kors-projekt i Syrien, som hjælper udsatte børn og unge til at få en uddannelse og dermed øge deres muligheder for fremtiden.

Læs mere på godegerninger.nu