Prøv en læsekreds

Hvis du ikke har lyst til at binde dig, men gerne vil prøve det med en læsekreds, har vi pt nedenstående tilbud, nogen gange har vi også åben læsekredstilbud i sammenhæng med forfatterbesøg, temaer der er oppe i tiden eller lignende, du finder alle arrangementer under "Det sker" i menuen.

DR Romanklubben

DR Romanklubben er et samarbejde mellem DR, Litteratursiden og bibliotekerne. Der oprettes Romanklubber på de fleste af landets biblioteker, hvor man fra december til maj måned læser og gennemgår seks af årets bedste, danske romaner. Til sidst vælger landets Romanklubber den bog, der vinder DR Romanprisen ved det store finaleshow i Aarhus.

Vi åbner for tilmeldelse hvert efterår, så hold øje med hjemmesiden, hvis du har lyst til at være med! Tilmelding gælder alle seks mødegange fra december til maj.

Hver måned udkommer der artikler på Litteratursiden og dr.dk, en podcast med forfatteren og indslag i radioen. Koldingbibliotekerne sætter også fokus på månedens bog med udstillinger og læsetips.

Bæredygtig Bogklub

Har du lyst til at mødes med andre og diskutere bæredygtig litteratur? 

Koldingbibliotekernes Bæredygtige Bogklub afholder bogklubs-eftermiddage fire gange i foråret og fire gange til efteråret.

Det er en åben bogklub, hvor du ikke er forpligtet på at møde op hver gang den sidste torsdag i måneden kl. 16-18. Vi mødes oftest ovenpå i Møderum 5, og begynder altid læsekredsen med en sang og hygger med lidt kaffe og te undervejs.

Du skal læse bogen på forhånd, men ellers kræves ingen forberedelse. Bøgerne til bogklubben kan som oftest lånes på biblioteket, flere af dem også som lydbog eller e-bog.
Temaet er litteratur, der omhandler eller diskuterer bæredygtighed, og vi udvælger sammen fire skøn- og faglitterære bøger, der sætter fokus på de forandringer og tiltag, som den enkelte borger kan bidrage til.
Du tilmelder dig hvert enkelt af bogarrangementerne på vores hjemmeside, hvor du kan se de aktuelle bogtitler, og bestemmer altså selv om du vil være med en enkelt eller måske flere gange.
Jævnligt har vi haft forfatteren med online til en opklarende debat eller haft besøg af forfatteren senere samme dag til et oplysende foredrag for alle, og her fungerer den bæredygtige bogklub som et slags velforberedt ekspertpanel, der kan stille de gode spørgsmål.
Hvis du vil høre mere om Den Bæredygtige Bogklub, kan du kontakte bibliotekar Hanne Rønberg (haron@kolding.dk).