Læs fagbøger

Fagbøger er bøger, der gør dit barn klogere.

Fagbøger er bøger, der giver dit barn ny viden. Og ikke kun i skolen. 

I fritiden uden for skolen er fagbøger også vigtige at læse for dit barn. Bare for sjov, fordi det er skægt at vide nogle ting. Mange børn er vilde med at læse fagbøger, netop fordi de synes, de bliver gode til noget. 

At læse fagbøger kræver en anden tilgang til læsning, end at vide hvor man skal starte og slutte. Når børn læser fagbøger er det vigtigt for barnet at lære at navigere på en side med: overskrifter, billeder, fakta-bokse og grafer. Især billederne er gode til at give barnet en oplevelse af, hvad siden handler om.

Hjælp dit barn med at finde gode fagbøger på biblioteket. Vi hjælper gerne med at vælge de bedste bøger til dit barns alder og læseniveau. 
 

Læsevejleder Marie Zacher Sørensen fortæller hvordan man læser fagbøger

Læsning er ikke noget der kun foregår i dansk, det foregår i alle skolens fag. Hør Marie Zacher Sørensen, der er læsevejleder på Skolen på Duevej, fortælle hvad faglig læsning er og hvordan du kan støtte dit barn i at læse skolens fagtekster:

 

Forskellige slags fagtekster

Faglærer og redaktør Anders Schunk fra forlaget Gyldendal fortæller om hvor mange forskellige fagtekster, der egentlig findes: