Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Foran Torvet
Target
For alle
Udstilling

Brug pæren med ressourcerne!

22.09.22 - 31.10.22
Fra d. 22. september og til udgangen af oktober måned kan du opleve en tankevækkende kunstudstilling foran Torvet på Kolding Bibliotek.

De seks jernskulpturer af den lokale kunstner Erik Valter har nemlig et budskab – udover at være en fryd for øjet. Skulpturerne symboliserer vores planet, der svæver rundt i et mørkt rum, som vi ikke helt forstår. Men vi kan ikke flygte nogen steder hen, så vi må passe på den klode, vi har. Kunstneren ønsker at åbne beskuerens øjne i forhold til bæredygtighed og vores rovdrift på jordens ressourcer.

Erik Valter er autodidakt kunstner og bronzestøber, og har før lavet pop-up-kunst, blandt andet Søhavfruen, der var placeret i Slotssøen og skabte en del debat. Det er netop Erik Valters mission at skabe debat – og det støtter vi selvfølgelig op om på biblioteket, hvor vi også har fokus på at formidle bæredygtighed og FN´s Verdensmål til borgerne.

Faktisk vil kunstneren gerne have unge som ældre til at interagere med skulpturerne, og har derfor lavet en konkurrence. Beskueren inviteres til at uploade en video på det sociale netværk TikTok med en sang/dans/RAP/tale, hvor du giver udtryk for din mening om klimaforandringerne. Den bedste, sjoveste eller mest likede vinder en præmie, og Erik Valter har smidt to små skulpturer i puljen, som du kan vinde.

Han har nemlig udformet Georg Gearløs´ trofaste følgesvend ”Lille Hjælper” fra Anders And som små jernskulpturer – og naturligvis med en kvik lyspære som hoved. Den positive viser ”thumbs up”, der signalerer: ”Brug pæren med ressourcerne”, og den lidt mere aggressive med titlen ”Giv ressourcespild fingeren”, der tager langfingeren i brug!

Kom og se de seks jernskulpturer: Responsible, Reuse, Remove-CO2, Reduce, Ressources og Recycle på biblioteket og interagér måske med Erik Valters værker og skab dit eget udtryk på TikTok.