Copyright: Mikkel Tjellesen
Copyright: Mikkel Tjellesen

Om dette arrangement

Tid
18:15
Pris
180 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Litteratur

Forfatteren og forskeren – Kristina Stoltz og Dag Heede i samtale

06.11.19
Mød forfatteren Kristina Stoltz i en spændende samtale med forskeren Dag Heede

Kristina Stoltzs romaner har en realistisk og samtidig poetisk stil, der på nærmest inciterende vis fører læseren ind i fortællingen. I sin beskrivelse af steder, karakterer og omgivelser er Stoltz præcis, næsten filmisk, mens karakterernes indre liv, tanker og håb fremstilles i drømmelignende former, hvor læseren kan lade sig forføre og falde hen mellem de ofte ordknappe sætninger.

Hvad enten udgangspunktet er Vesterbros prostitueredes barske virkelighed, eller to svigtede unge, der finder hinanden i et dystopisk strandlandskab, fortæller Stoltz med nerve og råhed uden at forfalde til hverken kynisme eller blødsødenhed. Hun iagttager med et årvågent blik sine karakterer udefra og fører os samtidig ind i deres indre verden, for på den måde at give os et nyt perspektiv på den virkelighed, vi tror, vi kender (kilde: Forfatterweb).

Kristina Stoltz debuterede med digtsamlingen 'Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse' i 2000. Siden har hun blandt andet udgivet romanen 'Æsel' (2011).  Hun har netop modtaget det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond og er aktuel med romanen 'CAHUN', der udkom i marts 2019.

Pris 180 kr.

Billetter til arrangementet kan købes på Folkeuniversitets hjemmeside

Forfatterfoto: Mikkel Tjellesen

 

Materialer