Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Salene
Target
For voksne
Litteratur

Dostojevskijs dramatiske liv

22.11.21
Hør om Dostojevskijs forfatterskab og dramatiske liv i anledning af forfatterens 200-års fødselsdag

I anledning af 200-året for Dostojevskijs fødsel præsenterer lektor Tine Roesen højdepunkter fra forfatterens dramatiske liv og fascinerende værker. Foredraget afkræfter myten om Dostojevskij som en meget vanskelig og alvorlig forfatter og viser i stedet, hvor spændende hans bøger og liv er.

Om Fjodor Dostojevskij

Fjodor Dostojevskij levede en begivenhedsrig tilværelse fra 1821 til 1881. Han led af ludomani og skabte sig en stor gæld, som førte til en anholdelse og en fængsling for at omgås de politisk revolutionære i 1800-tallets Rusland. Han blev dømt til døden og blev først benådet i sidste øjeblik, med geværerne rettet mod sig, og i stedet sendt ti år i arbejdslejr i Sibirien. Hans forfatterskab er kendetegnet ved at behandle tro og ikke-tro, eksistens og hvad ondskab og godhed egentlig vil sige.

Om Tine Roesen

Tine Roesen, ph.d., er lektor i russisk på Københavns Universitet, oversætter og litteraturanmelder på dagbladet Information. Hun forsker bl.a. i Fjodor Dostojevskijs forfatterskab og nyere, postsovjetiske forfattere som Vladimir Sorokin og Aleksej Slapovskij, som hun også har oversat til dansk.

Tine Roesen har desuden oversat den hviderussiske Nobelprismodtager Svetlana Aleksijevitj til dansk. Statens Kunstfond præmierede i 2016 Roesen for oversættelsen af Aleksijevitjs ”Krigen har ikke et kvindeligt ansigt”.
 

Materialer