Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Salene
Target
For unge og voksne
Foredrag & debat

Lev Klimagodt

24.02.22
Drømmer du også om et mere bæredygtigt og mindre presset liv, måske endda med bedre livskvalitet?

Drømmer du også om et mere bæredygtigt og mindre presset liv?

Klimavenlige valg handler ikke om afsavn, men om en bedre livskvalitet. Det har bestsellerforfatter Nanna Hyldgaard Hansen erfaret, efter hun sammen med sin familie mere end halverede deres klimabelastning.
Uanset hvor du er i dit liv, kan det give ro i hverdagen og en kæmpe frihed at skrue ned for forbruget.

Kom med, når Nanna giver sine bedste tips til at passe på klimaet og samtidig få mere tid og glæde i hverdagen. Der ligger en stor tilfredshed ved at eje færre ting, sjældent købe nyt, vælge høj kvalitet og bruge alt op:
”Vi er blevet overraskede over, hvor lidt vi egentlig behøver. Vi føler en større glæde over de ting, vi allerede har, og ønsker os ikke mere. Hele projektet er gået nemmere end forventet. Vi lever et almindeligt liv i byen - uden at stikke ud i omgangskredsen, skulle dyrke vores egen mad eller holde op med at rejse. Vi har bare stille og roligt fået andre vaner, der gavner både klimaet og os selv.”

Foredraget er fyldt med idéer til et lavere forbrug - uanset om din motivation er at passe bedre på klimaet eller at kunne leve godt for færre penge: Hvis du skal til at gå på pension, flytte hjemmefra, har mistet dit job, er blevet skilt, vil tage en ny uddannelse, eller har lyst til at arbejde mindre.

Nanna Hyldgaard Hansen er forfatter, foredragsholder og journalist. Hun har beskæftiget sig med økologi, klima og bæredygtighed gennem det meste af sit arbejdsliv, blandt andet som kommunikationschef i en grøn NGO.

Nannas første bog ”Lev for det halve – og få familieliv, forbrug og arbejde i balance” er blevet en bestseller. Bogen giver mulige svar på det spørgsmål, som mange stiller sig selv: Kan vi gøre det på en anden måde? Få mere ro på? Leve mere klimavenligt?
Hendes anden bog ”Rig på tid – med en kortere arbejdsuge og klimavenlige vaner” handler om at realisere drømmen om en kortere arbejdsuge, ingen stress og masser af tid til det vigtige i livet.
 

Materialer