Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Place / Room
Bryggeriet
Target
For voksne
Film & TV

DOX:DIREKTE #2: The Other Munch

25.03.19
Følg Karl Ove Knausgårds rejse ud i en uvant rolle som kurator af en Edvard Munch-udstilling

Munch Museet i Oslo har inviteret forfatteren Karl Ove Knausgård til at lave en udstilling af Munchs malerier. Knausgård tager udfordringen op, selvom han aldrig før har kurateret en udstilling. Filmskaberen Joachim Trier (‘Reprise’ og ‘Oslo, 31. august’) følger Knausgård i sine forberedelser i månederne op til ferniseringen. Sammen rejser de rundt i Munchs fodspor for at få indsigt i malerens fantasier, visioner og besættelser.

De opsøger de steder, som Munch har afbilledet i sine malerier, hvilket leder til dybe diskussioner af Munchs malerier, tematikker og anderledes nytolkninger af værkerne. Knausgård åbner langsomt op for sine tvivlstanker om udstillingen, og dokumentaren (som er co-instrueret af Triers bror Emil) bliver et dobbeltportræt af to af Norges store kunstnere, da Trier drillende får Knausgård til at forholde sig til parallellerne mellem sit eget litterære projekt og Munchs kunst.

Efter visningen af filmen stiller vi om til en live-transmitteret samtale med Karl Ove Knausgård og Joachim og Emil Trier.

(Filmens varighed: 48 min.)

Arrangementet er en del af DOX:DIREKTE

Koldingbibliotekerne inviterer i slutningen af marts og starten af april i samarbejde med CPH:DOX til minidokumentarfestivallen DOX:DIREKTE, der foregår d. 22., 25., 27., og 28. marts samt d. 2. april. Årets program byder bl.a. på film omkring Karl Ove Knausgård, Elena Ferrante og Stieg Larsson!

Se hele årets program her:

   >>DOX:DIREKTE 2019 på Kolding Bibliotek