Børn

Hvorfor er det en god idé at læse for sit kæledyr eller sin bamse?

DR Ramasjang har premiere på "HundeBanden". Vi logrer med halen og siger "Læs med HundeBanden". Men hvorfor?

Af Marion Tirsgaard

Tags

Anbefaling Børnebøger

Mange børn kan ikke lide at læse højt for kammerater eller forældre. De bekymrer sig om, om de begår fejl eller læser for langsomt. Men når de læser i for en blød bamse, en nuttet hund, eller en godhjertet guldfisk er bekymringerne væk. Kæledyret og bamsen lytter bare, uden at dømme, uden at afbryde og uden at rette. De har ikke vasketøj der skal hænges op, eller en notifikation fra Aula, der skal tjekkes. De har bare tid og tålmodighed.

BREAKING: Det er sundt at læse

Det er vigtigt at læse højt, fordi børn (og deres voksne for den sags skyld) træner deres højtlæsningsfærdigheder, de får øvet sig i at læse, og når man læser jævnligt, øges lysten til at læse samtidig. Før man ved af det, ender man i en god spiral, helt uden at tænke over det.

Gør det nemt og hyggeligt

Derfor opfordrer vi til at I sørger for at dyrke læsehyggen derhjemme. Hjælp børnene i gang med at læse for hunden, undulaten, den vandrende pind eller yndlingsbamsen. Skab gode rammer omkring læsestunden. Find de bløde puder og børnenes favoritsnacks frem.

Og så skal du selvfølgelig gå foran med det gode eksempel og læse selv. Både i dine egen bøger og højt for dine børn og sammen med dine børn. Det giver barnet lyst til at læse højt for andre. Som Alvilda på 5 år siger:

“I læser jo også for mig, og så synes jeg, det er lidt sødt og hyggeligt, at jeg også læser for Tiger og, nogle gange giver det sådan en dejlig ro inden i”.

Læs med HundeBanden

Behøver du flere argumenter? 😊 Du er velkommen til at dele familiens læsestunder med os på Instagram.

Tag os på @koldingbib og DR på @dr_minisjang_ramasjang på Instagram, så vi kan se jeres hyggelige læsestunder.

Hvis I er i tvivl om, hvad I skal læse, så er der anbefalinger lige herunder.

HundeBandens bedste boganbefalinger

Alle hundene i HundeBanden har selvfølgelig nogle yndlingsbøger, som de gerne vil anbefale. Baseret på hundenes personligheder.