Biblo

Adgang
Adgang på biblioteket og hjemmefra
På biblo.dk kan børn fra hele landet lave digitale grupper, som man kender det fra Facebook med mulighed for at dele videoer og billeder.

Biblo.dk er de danske folkebibliotekers fælles digitale tilbud til børn. Sitets primære målgruppe er de 8-12-årige, men kan med fordel benyttes af børn i alderen 7-14 år.  

            PC
         PC

Biblo er bygget op som et online-fællesskab, hvor børn mødes i særlige interessegrupper. Børnene kan anmelde bøger, deltage i konkurrencer og søge materialer frem, som de kan reservere og senere afhente på det lokale bibliotek. De kan også forny deres bibliotekslån via biblo.dk.

Der findes, så vidt vides, ikke andre steder i verden et lignende eksempel på et nationalt digitalt bibliotek for børn. 

Log på med UNI-Login

Langt de fleste danske elever har via skolen fået tildelt et UNI-Login (også kaldet "skolenummer"). Det bruges til at logge på biblo.dk, hver gang barnet skal ind og deltage i eller kommentere på en aktivitet.

Enkelte privat og specialskoler benytter ikke UNI-Login. Er det tilfældet, kan man henvende sig på de fleste lokalbiblioteker med barnets sundhedskort og få udstedt et UNI-Login til biblo.dk.

Sikkerheden på biblo.dk

Biblo.dk adskiller sig fra store sociale medier som Facebook og Instagram, idet sitet overvåges alle ugens dage af en række voksne moderatorer, som øjeblikkeligt træder til, når de støder på problemer med dårlig opførsel.

Sitet har desuden kun åbent for at skrive kommentarer og oprette indlæg fra kl. 09:00-21:00. I det resterende tidsrum er det muligt at surfe rundt på sitet, men altså ikke lægge nyt indhold på før næste morgen kl. 09:00.

På biblo.dk kommer børnenes sikkerhed i første række, og er dermed en god øvelse for dem i at lære at begå sig på de sociale medier fremover i livet. 

Spørgsmål? Kontakt Biblioteket eller Biblo ved spørgsmål eller problemer.
 
Tags