Litteratur

Læs under regnbuen

Elsker du at læse om LGBTQ+ og har interesse for identitet og mangfoldighed?
Tid
17:00 - 19:00
Sted
Bæredygtighedshusets dagligstue
Bibliotek
Kolding Bibliotek
I samarbejde med
Kolding Pride
Adresse

Slotssøvejen 4
6000 Kolding
Danmark

Kom til en litteraturhyggestund med plads til alle og mød andre, der interesserer sig for køn, seksualitet, identitet og minoriteter. Vi skal sammen gå på opdagelse i en spændende tekst, som en bibliotekar fra Koldingbibliotekerne læser højt af. Vi taler om emner og tanker ud fra teksten. Vi hygger os med kaffe og te undervejs.

En frivillig fra Kolding Pride og en bibliotekar er dagens værter, der byder velkommen og guider alle igennem dagens program. Vores fokus er emnemæssigt på identitet og fællesskab, og vi vil forsøge at skabe et inkluderende og frit rum for alle.

Fælleslæsningen varer cirka halvanden time, klokken 17.00-18.30, og bagefter er der tid til at snakke og hygge med hinanden, hvor du evt. kan høre mere om Kolding Pride.

Kolding Pride Trekantområdet

Kolding Pride er en lokal pride i Syddanmark, der ønsker at skabe oplysning, ligestilling og underholdning for LGBTQ+ personer i provinsen. 

For os er det vigtigt, at alle har et sted at høre til, også selvom man bor uden for de store byer. Gennem vores pride samler vi LGBTQ+ personer, pårørende, venner og allierede i en stor fest, hylder mangfoldigheden og skaber opmærksomhed om vores kamp for rettigheder og retfærdighed. 

Foreningen er skabt af LGBTQ+ personer og allierede fra Kolding, som selv har følt sig ensomme i mangel på et sted at høre til, og vi ved derfor hvad vi taler om, når vi ønsker at skabe en samlende pride.

Se mere på Facebooksiden https://www.facebook.com/KoldingPride/

Det får du ud af Guidet fælleslæsning

Du får talt med ligesindede om en tekst, der sætter refleksioner og erfaringsudvekslinger i gang. 

Du opdager måske, at du ikke er den eneste med lige præcis de tanker og følelser, som du går rundt med. 

Det handler ikke om at analysere teksten, men om at være i et trygt fællesskab, hvor vi deler med hinanden, om vi mon har oplevet noget lignende i vores eget liv?

Du skal altså ikke have læst noget på forhånd, eller have særlige forudsætninger for at være med, men bare dukke op og lytte – og byde ind i samtalen med det, du har lyst til.

Du danner måske nye relationer med andre, og føler dig set og accepteret, som den du er.

Du får måske åbnet op for en forståelse for noget litteratur på et dybere plan.