Filmstriben

Filmstriben

Adgang
Adgang på biblioteket og hjemmefra
Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud: En skarpt udvalgt samling af gode film med eftertanke.

Filmstriben finder du over 3200 kvalitetsfilm, som du kan se både på dit bibliotek og derhjemme. Der er film til både børn, unge og voksne i forskellige genrer, fra spillefilm til kort- og dokumentarfilm, danske og udenlandske. Og det virker på computeren og til smartphones/tablets med Android eller Apples iOS.

Man har 32 point til rådighed til lån om måneden, som ca. svarer til 8 fuldlængde film pr. måned, som du kan se i 48 timer fra udlånstidspunktet.

PC Apple iOS Android       
PC
Apple iOS
Android

 

Hvad kan man se på Filmstriben?

Filmstriben er bibliotekernes fælles, digitale filmtjeneste, og er med lokalt bibliotekslogin frit tilgængeligt for alle borgere i Danmark, til privat brug, men det er ikke tænkt som en konkurrent til de kommercielle streamingtjenester, som f.eks. Netflix, Viaplay eller HBO Nordic.

I stedet er det lavet som et supplement hertil, og som det sted, man altid gå til, hvis man vil være sikker på at finde et udvalg af nye og klassiske kvalitetsfilm, som f.eks. Oscarvinderen ’Parasite’, den fortræffelige 'Beautiful Boy' eller den fascinerende filmatisering af Antoine de Saint-Éxuperys berømte bog for børn i alle aldre, 'Den lille prins'. Filmstriben sigter efter at tilbyde film med eftertanke.

Hvornår kommer de nye film at se?

Der kommer løbende nye film på Filmstriben, som de tilbydes til indkøb.

Du kan se en kort oversigt over hvilke film, der er på vej på Filmstriben, men ikke er tilgængelige endnu - bemærk dog, at Filmstriben tager forbehold for ændringer i planen:

  >> Se "Film på vej på Filmstriben"

Hvordan kommer jeg i gang med Filmstriben?

Det eneste du skal bruge for at komme i gang er dit bibliotekslogin, en passende internetforbindelse og en enhed, du kan streame filmene på. (Se nærmere vejledning nedenfor.)

Man kan også følge Filmstriben på Facebook og ad den vej løbende få filmanbefalinger fra Filmstribens egen redaktion. Følg også Filmstriben på Facebook.

Hvad betyder "point" til at låne for?

På Filmstriben stiller bibliotekerne et antal point til rådighed for brugerne af Filmstriben i stedet for et antal lån af hensyn til faktureringen til rettighedhaverne.

Hver film tildeles en værdi mellem 1 og 4 point, og du kan så selv vælge, hvordan du ønsker at bruge dine point. Filmene bliver som udgangspunkt inddelt i 4 pointkategorier:

  • Spillefilm og udvalgte dokumentarfilm med almindelig spillefilmslængde: 4 point
  • Dokumentarfilm over 30 minutter: 3 point
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 30 minutter: 2 point
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 15 minutter: 1 point

Kan man downloade film fra Filmstriben?

Nej. Filmstriben fungerer kun gennem streaming og kræver konstant internetforbindelse.

Hvilke internetbrowsere kan man benytte Filmstriben med?

Alle de gængse: Chrome, Firefox, Edge og Safari. Internet Explorer er ikke anbefalet. Benytter du Google Chrome eller app til Android og iOS kan du også afspille indhold fra Filmstriben gennem en Chromecast.

Teknisk info/Vejledning
                
Se teknisk info og yderligere vejledning for at komme igang.
Spørgsmål?
Kontakt Biblioteket eller DBC Kundeservice ved spørgsmål eller problemer.