Filmstriben

Filmstriben

Adgang
Adgang på biblioteket og hjemmefra
Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud: En skarpt udvalgt samling af gode film med eftertanke.

Filmstriben finder du over 2700 kvalitetsfilm, som du kan se både på dit bibliotek og derhjemme. Der er film til både børn, unge og voksne i forskellige genrer, fra spillefilm til kort- og dokumentarfilm, danske og udenlandske. Og det virker på computeren og til smartphones/tablets med Android eller Apples iOS. Man kan låne op til 8 film pr. måned, som du kan se i 48 timer fra udlånstidspunktet.

            PC Apple iOS   Android       
        
PC
    
Apple iOS
  
Android

 

Hvad kan man se på Filmstriben?

Filmstriben er bibliotekernes fælles, digitale filmtjeneste, og er med lokalt bibliotekslogin frit tilgængeligt for alle borgere i Danmark, til privat brug, men det er ikke tænkt som en konkurrent til de kommercielle streamingtjenester, som f.eks. Netflix, Viaplay eller HBO Nordic.

I stedet er det lavet som et supplement hertil, og som det sted, man altid gå til, hvis man vil være sikker på at finde et udvalg af nye og klassiske kvalitetsfilm, som f.eks. Oscarvinderen ’Moonlight’, den fortræffelige 'Beautiful Boy' eller den fascinerende filmatisering af Antoine de Saint-Éxuperys berømte bog for børn i alle aldre, 'Den lille prins'. Filmstriben sigter efter at tilbyde film med eftertanke.

Hvordan kommer jeg i gang med Filmstriben?

Det eneste du skal bruge for at komme i gang er dit bibliotekslogin, en passende internetforbindelse og en enhed, du kan streame filmene på. (Se nærmere vejledning nedenfor.)

Man kan også følge Filmstriben på Facebook og ad den vej løbende få filmanbefalinger fra Filmstribens egen redaktion. Følg også Filmstriben på Facebook.

Kan man downloade film fra Filmstriben?

Nej. Filmstriben fungerer kun gennem streaming og kræver konstant internetforbindelse.

Hvilke internetbrowsere kan man benytte Filmstriben med?

Alle de gængse: Chrome, Firefox, Edge og Safari. Internet Explorer er ikke anbefalet. Benytter du Google Chrome eller app til Android og iOS kan du også afspille indhold fra Filmstriben gennem en Chromecast.

Teknisk info/Vejledning
                
Se teknisk info og yderligere vejledning for at komme igang.
Spørgsmål?
Kontakt Biblioteket eller DBC Kunderservice ved spørgsmål eller problemer.