Filmstriben

Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud: En skarpt udvalgt samling af gode film med eftertanke.

På Filmstriben finder du over 3500 kvalitetsfilm, som du kan se både på dit bibliotek og derhjemme. Der er film til både børn, unge og voksne i forskellige genrer, og alt fra spillefilm til kort- og dokumentarfilm, danske og udenlandske. Og det virker på computeren og til smartphones/tablets med Android eller Apples iOS, samt Apple TV.

Man har 32 point til rådighed til lån om måneden, som ca. svarer til 8 fuldlængde film pr. måned, som du kan se i 48 timer fra udlånstidspunktet.

Hvad kan man se på Filmstriben?

Icon Description

Filmstriben er bibliotekernes fælles, digitale filmtjeneste, og er med lokalt bibliotekslogin frit tilgængeligt for alle borgere i Danmark, til privat brug, men det er ikke tænkt som en konkurrent til de kommercielle streamingtjenester, som f.eks. Netflix, Disney+ eller Viaplay.

I stedet er det lavet som et supplement hertil, og som det sted, man altid gå til, hvis man vil være sikker på at finde et udvalg af nye og klassiske kvalitetsfilm, som f.eks. Oscarvinderen Parasite, den fortræffelige Beautiful Boy med Timothée Chalamet og Steve Carell, eller den fascinerende filmatisering af Antoine de Saint-Éxuperys berømte bog for børn i alle aldre, Den lille prins. Filmstriben sigter efter at tilbyde film med eftertanke.

Hvornår kommer der nye film at se?

Icon Description

Der kommer løbende nye film på Filmstriben, som de tilbydes til indkøb for bibliotekerne.

Du kan se en kort oversigt over hvilke film, der er på vej på Filmstriben, men som ikke er tilgængelige endnu, på hjemmesiden – bemærk dog, at Filmstriben tager forbehold for ændringer i udgivelsesplanen:

Se "Film på vej på Filmstriben"
 

Hvad betyder "point" til at låne for?

Icon Description

På Filmstriben stiller bibliotekerne et antal point til rådighed for brugerne af Filmstriben i stedet for et antal lån af hensyn til faktureringen til rettighedshaverne.

Hver film tildeles en værdi mellem 1 og 4 point, og du kan så selv vælge, hvordan du ønsker at bruge dine 32 point. Filmene bliver som udgangspunkt inddelt i 4 pointkategorier:

  • Spillefilm og udvalgte dokumentarfilm med almindelig spillefilmslængde: 4 point
  • Dokumentarfilm over 30 minutter: 3 point
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 30 minutter: 2 point
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 15 minutter: 1 point

Hvordan kommer jeg i gang med Filmstriben?

Icon Description

Det eneste du skal bruge for at komme i gang er dit bibliotekslogin, en passende internetforbindelse og en enhed, du kan streame filmene på. (Se nærmere vejledning nedenfor.)

Man kan også følge Filmstriben på Facebook og ad den vej løbende få filmanbefalinger fra Filmstribens egen redaktion.

Kan man downloade film til offlinevisning på Filmstriben?

Icon Description

Nej. Filmstriben fungerer kun gennem streaming og kræver konstant internetforbindelse.

Hvilke internetbrowsere kan man benytte Filmstriben med?

Icon Description

Alle de gængse: Chrome, Firefox, Edge og Safari. Internet Explorer er ikke længere anbefalet. Benytter du Google Chrome eller en app til Android og iOS kan du også afspille indhold fra Filmstriben gennem en Chromecast og AirPlay.

Har du brug for hjælp?

Icon Description

Se teknisk info og yderligere vejledning for at komme igang.

Kontakt Biblioteket eller DBC Kundeservice ved spørgsmål eller problemer.