Mediestream

Find historiske avisartikler i fuld tekst

Med Mediestream kan du søge i Det Kgl. Biblioteks omfattende mediesamlinger. Men der er forskel på hvad du har adgang til, alt efter hvor du befinder dig, og hvorvidt du er tilknyttet en videregående uddannelsesinstitution.

Det du har adgang til hjemmefra og fra biblioteket er avissamlingen. Du kan læse alt der er mere end 100 år gammelt direkte på skærmen både hjemmefra og på biblioteket, og du kan få henvisninger til hvor du finder artiklerne i nyere aviser. Se listen over samtlige digitaliserede aviser

Avisartikler, der er mindre end 100 år gamle samt øvrigt indhold som f.eks. tv-udsendelser, kan man godt søge i hjemmefra, men for at kunne læse hele teksten eller få adgang til indholdet, skal man af ophavsretsmæssige årsager møde op på en af de tre pligtafleveringsinstitutioner i Danmark – Det Kgl. Bibliotek Aarhus, Det Kongelige Bibliotek i København eller Det Danske Filminstitut. Du kan læse mere om indholdet og adgang til Mediestream på deres hjemmeside.

Men på Koldingbibliotekernes filialer – enten via vores PC'er eller din egen enhed på vores Hotspot – har du også yderligere adgang til indholdet i Mediestream Folkebibliotek.

Hvad er Mediestream Folkebibliotek?

Icon Description

Koldingbibliotekerne abonnerer som noget ekstra på Mediestream Folkebibliotek, der indeholder nogle nyere aviser, som du automatisk får adgang til når du befinder dig på et af Koldingbibliotekerne og søger via Mediestream.

Mediestream Folkebibliotek indeholder pr. marts 2022 ca. 6,5 mio. avissider, hvoraf de tidligste er fra 1773 og de seneste er fra 2002. Det er sider fra såkaldt "ejerløse aviser", dvs. aviser som ikke længere eksisterer, og hvor ophavsretten derfor ikke på samme måde er gældende.

Se listen over nyere aviser i Mediestream Folkebibliotek

Hvilke internetbrowsere kan man benytte Mediestream med?

Icon Description

Alle. Men husk at du får adgang til det mest mulige indhold gennem Koldingbibliotekerne, når du benytter dig af vores PC'er på biblioteket eller din egen enhed på vores Hotspot, og ikke hjemmefra.

Har du brug for hjælp?

Icon Description

Se yderligere vejledning for at komme i gang.

Kontakt Biblioteket eller Det Kgl. Bibliotek ved spørgsmål eller problemer.