Skønlitteratur

Olga Ravn

Blive klogere på forfatteren Olga Ravn

Af Cecilie Hougaard Flinck

Tags

Forfattere Forfatterskaber Skønlitteratur

Olga Ravn

”Olga Ravn arbejder på en bred litterær palet med science fiction-roman, digte og gotisk spøgelsesroman, men én ting er sikkert: Olga Ravns sprog svigter aldrig. Igennem påtrængende og insisterende prosa og lyrik dissekeres både sprog, krop og fastsatte roller”
(Litteratursiden).

Olga Ravn debuterede i 2012 med digtsamligen ”Jeg æder mig selv som lyng” og har siden skrevet endnu en digtsamling og tre romaner. I 2020 kom romanen ”Mit arbejde”. Det er en roman om fødsel, moderskab og kunstnerisk udfoldelse som kvinde. Den fik meget omtale i medierne og blandt læsere på de sociale medier.

Anmelder Tobias Skiveren skriver i Jyllands-posten om ”Mit arbejde”: 

”Olga Ravn indledte årtiet med en toneangivende debutdigtsamling om menstruation og pigesind, som blev startskuddet til en ny interesse for kroppen i dansk litteratur. Med "Mit arbejde" slutter hun det af med et monumentalt feministisk forsvarsskrift for barselslivets omsorgsarbejde.”

Udover selv at skrive arbejder Olga Ravn også for at udbrede kendskabet til oversete forfatterskaber. Sammen med sin svensk-danske kollega Johanne Lykke Holm står hun bag skriveskolen Hekseskolen, der tager udgangspunkt i alternative, litterære forbilleder. Hun har været en drivkraft i den fornyede interesse for Tove Ditlevsen, vi ser i disse år, idet hun bl.a. har redigeret et udvalg af Tove Ditlevsens digte under titlen ”Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø”. Desuden har hun været med til at etablere Gyldendals Skala-serie, der udgiver oversete eller glemte klassikere.

Du kan høre dette afsnit af podcasten Fries before guys med Olga Ravn 

I 2020 blev Olga Ravn optaget som medlem i Det Danske Akademi, der har til formål at ”virke for danske sprog og ånd, især inden for litteraturen”.
 

Se videoer med Olga Ravn