Kendte fejl og mangler

Vi oplever her i opstartsfasen med vores nye hjemmeside nogle fejl og mangler. Vores hjemmesideudviklere arbejder på højtryk for at få løst udfordringerne, og vi beklager de gener udfordringerne må medføre.

Kendte fejl og hvad du kan gøre for at undgå dem

Senest opdateret: torsdag d. 11. juli.

Institutioner og læsekredse kan ikke se deres lån

Icon Description

I forbindelse med overgangen til bibliotekets nye hjemmeside, oplever nogle lånere som f.eks. institutioner og læsekredse, at det ikke er muligt at se deres lån via login på koldingbib.dk. Dette er en fejl og der arbejdes på at få løst problemet.

I mellemtiden kan institutioner og læsekredse mv. dog se deres lån ved login på Bibliotek.dk eller i Biblioteket-appen eller oplyses ved at kontakte biblioteket.

Bemærk, at afleveringspåmindelser og beskeder om reserveringer klar til afhentning stadig sendes helt som normalt.

Manglende visning af fjernlån (lån fra andre biblioteker)

Icon Description

I forbindelse med overgangen til bibliotekets nye hjemmeside, oplever nogle brugere at det ikke er muligt at se alle fjernlån. Særligt lån fra Det Kgl. Bibliotek eller forskningsbiblioteker som f.eks. Syddansk Universitetsbibliotek vises ikke under lånerstatus. Dette er en fejl og der arbejdes på at få løst problemet.

I mellemtiden kan alle fjernlån dog ses ved login på Bibliotek.dk eller i Biblioteket-appen eller oplyses ved at kontakte biblioteket.

Bemærk, at afleveringspåmindelser og beskeder om reserveringer klar til afhentning stadig sendes helt som normalt.

Huskeliste og søgninger "crasher"

Icon Description

Vi oplever periodisk, at tilfældige søgninger eller visninger af nogle brugeres Huskeliste fejler med beskeden: ”Der opstod en uventet fejl, prøv igen senere eller kontakt biblioteket.”

Vores hjemmesideudviklere arbejder på højtryk for at få løst udfordringen, som er at der fejles, når bestemte titler (bøger, film, artikler osv.) ikke kan vises, hvilket "crasher" Huskeliste og søgning.

I mellemtiden kan man forsøge at bruge Bibliotek.dk eller Biblioteket-appen til at søge efter materialer, samt finde sin Huskeliste i Biblioteket-app'en.

Knappen med Åbningstider vises ikke på mobilbrowser

Icon Description

Knappen til at åbne vores Åbningstider vises kun, når tilgår hjemmesiden på PC og tablets. Dette er en fejl og der arbejdes på at få løst problemet.

Man kan altid åbne vores åbningstider ved at rulle ned i bunden af hjemmesiden til "Kom hurtigt til", hvor du kan klikke på åbningstider. Eller skrive direkte i browseren: www.koldingbib.dk/åbningstider

Login virker ikke længere med ældre browsere eller ældre PC'er, tablets eller mobiltelefoner

Icon Description

Nogle brugere oplever, at de som alm. personlåner ikke kan logge ind og se deres lån og reserveringer mv. på den nye hjemmeside.

Hvis man benytter sig af en browser, der ikke har været opdateret længe, eller en ældre PC, tablet eller mobiltelefon, kan årsagen være, at browseren eller enheden ikke længere sikkerhedsopdateres, og derfor ikke understøttes af den nye hjemmeside.

Man kan typisk konstatere, at dét er problemet, ved at logge ind på en anden enhed, f.eks. bibliotekets PC'er, hvor login virker som normalt.

Den eneste løsning på problemet er enten at forsøge sig med en anden browser, som er sikkerhedsopdateret til det niveau, der kræves, f.eks. bruge Mozilla Firefox fremfor Safari, eller at benytte en nyere enhed fremover.