For børn og deres voksne

 

 

Velkommen til dit Børnebibliotek!

Børnebiblioteket henvender sig til børn & unge og deres voksne! På Dit børnebibliotek kan du få inspiration til Koldingbibliotekernes gode bøger, lydbøger, film, tegneserier, spil og gode sider på nettet.
Du kan lege, se på kunst og være med i konkurrencer. 
 

 

Det sker lige nu i Børn X

 

 

Børn X er et forandringsrum for de ca. 3-9 årige, hvor biblioteket hvert år sætter fokus på et bestemt tema gennem bøger, spil, legetøj og aktiviteter.

Børn X genåbnede fredag d. 20. april 2018. med det nye tema: Køer i Kolding. Dette års tema er stablet på benene i anledningen af byjubilæet, og der kommer et toldsted: Sønderbro i Kolding var i 1400-tallet toldsted for stude, hvilket gav rigtig gode penge til kongen.

Det næste års tid kan man så lege ko, konge, tolder, bonde eller dyrlæge, man kan lave ko-quiz, eller man kan spille ko-spil på computerne. 

Børnehaven Brunebjerg har allerede lavet køer til rummet, og andre institutioner er også meget velkomne til at udstille! 

 

Bogstart 2013-2016

Projekt Bogstart er nu afsluttet. Koldingbibliotekerne har afleveret 205 poser til 6-måneders børn og 192 poser til 12 måneders børn ved hjemmebesøg i de udvalgte boligområder. Knap hundrede forældre har hentet en 18-måneders pose på Kolding Bibliotek og 361 3-årige har fået en bogkuffert i børnehaverne, når børnebibliotekarerne kom på besøg for at læse højt.  

 

 

plakat til "Spørg Palles Venner" (120)

Biblo.dk

Hvor varm er solen? hvorfor lugter en prut? Hvem byggede Rundetårn, og hvad hedder Lucky Lukes hest? Lutter gode spørgsmål, som børn mellem 8-14 år kan stille på bibliotekernes spørgetjeneste med navnet Spørg Biblo.
Læs mere om Biblo.dk

 
børnebibliotekarene i raketten
 

Børnebibliotekarerne anbefaler børnebøger

Få inspiration til elefantiske billedbøger, en ny spændende serie efter Cherub, eller en god bog til piger.