For børn og deres voksne

 

 

Velkommen til dit Børnebibliotek!

Børnebiblioteket henvender sig til børn & unge og deres voksne! På Dit børnebibliotek kan du få inspiration til Koldingbibliotekernes gode bøger, lydbøger, film, tegneserier, spil og gode sider på nettet.
Du kan lege i Børn X, se på kunst og være med i konkurrencer. 
 

 

Børn X i 2019: "Børn fra andre lande"

 

Børn X er et forandringsrum for de ca. 3-9 årige, hvor biblioteket hvert år sætter fokus på et bestemt tema gennem bøger, spil, legetøj og aktiviteter.

Børn X-rummet er lukket fra 8. april til og med torsdag d.11. april, mens vi forbereder årets tema. Indtil 8. april kan man stadig opleve det tidligere tema (se nedenfor).

Fredag d. 12. april åbner vi igen med temaet for 2019: ”Børn i andre lande”. 

Der kommer bl.a. nyt klæd-ud-tøj, en markedsbod og en flyver til at flyve ud i verden i!

 

Det sker lige nu i Børn X: "Køer i Kolding"

 

 

Temaet for 2018 i Børn X er: Køer i Kolding. Dette års tema er stablet på benene i anledningen af byjubilæet, og der kommer et toldsted: Sønderbro i Kolding var i 1400-tallet toldsted for stude, hvilket gav rigtig gode penge til kongen.

Det næste års tid kan man så lege ko, konge, tolder, bonde eller dyrlæge, man kan lave ko-quiz, eller man kan spille ko-spil på computerne. 

Børnehaven Brunebjerg har allerede lavet køer til rummet, og andre institutioner er også meget velkomne til at udstille! 

Biblo.dk

Biblo.dk er de danske folkebibliotekers fælles digitale tilbud til børn. Sitets primære målgruppe er de 8-12-årige, men kan med fordel benyttes af børn i alderen 7-14 år.  ​

Biblo er bygget op som et online-fællesskab, hvor børn mødes i særlige interessegrupper. Børnene kan anmelde bøger, deltage i konkurrencer og søge materialer frem, som de kan reservere og senere afhente på det lokale bibliotek. De kan også forny deres bibliotekslån via biblo.dk.

Hvor varm er solen? hvorfor lugter en prut? Hvem byggede Rundetårn, og hvad hedder Lucky Lukes hest? Lutter gode spørgsmål, som børn mellem 8-14 år kan stille på bibliotekernes spørgetjeneste med navnet Spørg Biblo.

  >> Læs mere om Biblo.dk her

 

børnebibliotekarene i raketten

 

Børnebibliotekarerne anbefaler børnebøger

Få inspiration til elefantiske billedbøger, en ny spændende serie efter Cherub, eller en god bog til piger.