Unge

Unge vil ofte gerne læse en anden type litteratur end børn og voksne. Her kan du læse mere om, hvor du finder litteratur for unge på bibliotekerne.

Vi hjælper gerne med at finde alle de gode bøger, så spørg os endelig!

Tolv-15

I Tolv-15-afdelingen er der gode historier for børn og unge i 12-15 års alderen. Der er bøger på både papir og lyd, og der er tykke bøger til mange timers læsning og tynde bøger, der er særligt lette at læse. 

Der er emner for enhver smag, både kærlighedsromaner, spændingsbøger, krimier, gysere og science fiction. 

I Tolv-15 finder man også populære serier som Cherub og Elverskud

Fantasy

Mange børn og unge er interesserede i at læse fantasy, så dem har vi samlet for sig selv.

Der er bøger af forfattere som f.eks. Rick Riordan, Nicole Boyles Rødtnes, J.K. Rowling, Lene KaaberbølKenneth Bøgh Andersen, Tamora Pierce, Mette Finderup, John Flanagan, Ida-Marie Rendtorff, eller Sebastien de Castell

Young Adult

Når man er moden til bøger for de lidt ældre unge (ca. 14-15 år), så er der masser af gode bøger at finde i vores Young Adult-afdeling - i daglig tale kaldet YA.

YA er den helt store internationale trend inden for ungdomslitteraturen og film, og den findes i den grad også på i Danmark og på bibliotekerne.

Romanerne er både på dansk og engelsk og for unge og voksne. Det er historier, der indeholder de store følelser: Historier, hvor liv og død hurtigt kommer i spil, historier om sygdom og kærlighed og historien med det gode plot.

Se mere om Young Adult

Young Adult

Både på Kolding Bibliotek, Vamdrup Bibliotek og Christiansfeld Bibliotek har vi særlige afdelinge...