Unge

Vi har masser af tilbud til dig, som er ung på Koldingbibliotekerne.
 
YA - Young Adult
De fysiske afdelinger med YA-bøger finder du både på Christiansfeld og Kolding Bibliotek i voksenafdelingerne
 
Tolv-15
I Børneafdelingerne på alle fire biblioteker finder du også reolerne "tolv-15". Med masser af gode ungdomsbøger. 
 
Andre bøger
Du er selvfølgelig velkommen til alle de bøger, der står i både børn og voksen. Rigtig mange unge læser f.eks. genren Fantasy, som du kan finde i børneområdet og Krimi, Spænding og Dokumentar, der står i voksenområdet (Dokumentar er historier fra virkelighedens verden).  Tegneserier findes både i voksen og børneafdelinger.
 
E-bøger
Benyt også E-reolen, som indeholder et stort udvalg af bøger og lydbøger for unge. Kan du engelsk kan du også benytte Ereolen Global, hvor der bl.a. er mange bøger i YA-genren - f.eks. nogle af dem, der ikke er oversat til dansk endnu. Via Koldingbibliotekerne har du også adgang til  Comics Plus -  en online tegneserie-database for børn og voksne med knap 20.000 tegneserier.
 
Musik, film og spil
Du finder musik, film og spil på alle Koldingbibliotekerne. Derudover kan du benytte vores digitale tjenester, for eksempel Filmstriben, Bibzoom og Zinio.
 
Når du skriver skoleopgave
Spørg bibliotekarerne om hjælp til din opgave. Hvis du skal i gang med en større opgave, kan du også "booke en bibliotekar" i ½-1 time. Du giver bibliotekaren emnet på forhånd, så hun kan forberede sig på at hjælpe dig ekstra godt med informations- og materialesøgning.
På biblioteket har vi mange steder, hvor du kan sidde og studere. Du kan også booke en af studiecellerne, som du finder på 1. sal på Kolding Bibliotek. Bookingen foregår i bookingsystemet.
 
Har du brug for hjælp til en bestemt opgave, kan du bruge Lektier Online - læs mere her - men kun hvis din skole er tilsluttet ordningen.