Om kvinder magt og monarki

Marts måneds bog i DR Romanklubben er "Margrete I" af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Med overblik og politisk list lykkes det den unge Margrete, datter af Valdemar Atterdag, at blive dronning i hele Norden og en af middelalderens mest magtfulde skikkelser. En velskrevet roman om en stærk, historisk kvindeskikkelse.

… en mesterlig middelalderroman om Margrete I, der både rummer kammerspillets forklumrede intensitet, thrillerens storpolitiske intriger og sagnenes mystiske magi”
(Amalie Langballe, Weekendavisen).

”Når man tænker over, hvor lang en fysisk og mental distance Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skullet tilbagelægge, imponeres man over, at de enkelte scener får så fin en sanselighed og stemningsfylde, og at sproget hele romanen igennem virker så livfuldt, så let og så spændstigt”
(Erik Skyum-Nielsen, Information).


Den 18. marts kl. 15.00 – 16.00 har Litteratursiden en livedebat med Anne Lise Marstrand-Jørgensen over Teams.

DR Romanklubben

DR Romanklubben er et samarbejde mellem DR, Litteratursiden og bibliotekerne. Der oprettes Romanklubber på de fleste af landets biblioteker, hvor man læser og gennemgår seks af årets bedste, danske romaner. Hver måned udkommer der artikler på Litteratursiden og dr.dk, en podcast med forfatteren og indslag i radioen. Koldingbibliotekerne sætter også fokus på månedens bog med udstillinger og læsetips.

Til sidst vælger landets Romanklubber den bog, der vinder DR Romanprisen ved det store finaleshow i Aarhus til juni.

Gode bøger om kvinder, magt og monarki:

Film og serier: