Månedens YA-anbefaling maj 2023

01.05.23
Månedens anbefaling er: En god piges guide til mord af Holly Jackson

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog.

Titel: En god piges guide til mord
Forfatter: Holly Jackson
5 stjerner

For 5 år siden forsvandt den unge kvinde Andie Bell fra den by hvor 17-årige Pip bor og Andies kæreste begik efterfølgende selvmord. Alle er overbeviste om, at sagen dermed er opklaret og lukket, men for Pip er den først lige begyndt. Pip har altid tvivlet og nu vil hun finde ud af, hvad der virkeligt skete den aften. Det bliver dog mere kompliceret og langt farligere end Pip nogensinde havde forestillet sig.

En god piges guide til mord er nervepirrende og dramatisk hele vejen igennem. Den trækker tråde til genrer som true crime og krimi. Mørke hemmeligheder og løgne lurer lige under overfladen og listen over mulige gerningsmænd bliver hele tiden længere. Man gætter selv med på mistænkte bogen igennem, og trods det, bliver man forbavset over slutningen, som overrasker med en fed plottwist! 

Bogen kan klart anbefales hvis du elsker bøger som En af os lyver eller Vi var løgnere. Der er flere bøger i serien, men de er dog endnu ikke oversat til dansk. 

Af Debbie Ørskov, bibliotekar

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben Readathon makkere er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!

Materialer