Månedens YA-anbefaling juni 2023

Månedens anbefaling er: Strandlæsning af Emily Henry

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog.

Titel: Strandlæsning
Forfatter: Emily Henry
5 stjerner

Er du klar til en sjov og klog sommerfortælling? Så skal du læse Strandlæsning!

Den kække romanceforfatter January flytter ind i et sommerhus ved siden af en anden forfatter, den alvorlige og vrisne Gus. De to er som nat og dag og kan ikke udstå hinanden. Til gengæld har de begge en livskrise og lider af skriveblokering.

Som et forsøg på at få evnen til at skrive igen, giver de hinanden en udfordring: De skal hver især skrive en bog indenfor den andens genre. January skal altså skrive en alvorlig bog om et dybt emne, og Gus skal skrive en romantisk komedie. Undervejs åbner de op over for hinanden og fortæller om den bagage og de sorger, de hver især bærer rundt på, og der opstår et uventet, tæt venskab mellem de to.

Strandlæsning er en skøn og rørende historie om forskellige måder at se verden på og om at åbne sig over for et andet menneske. Bogen er en god blanding af sine to hovedpersoner: Den er skæg og fyldt med sjove replikker ligesom January, og den er tænksom og anderledes ligesom Gus. 

Der gemmer sig mange flere temaer og problematikker i denne underholdende romantiske komedie, end man lige forventer, og du vil have svært ved at glemme de to dejlige forfattere igen!

Af Cecilie Hougaard Flinck, bibliotekar

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben Readathon makkere er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!

Materialer